Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Publicat de:

China a raportat un nou record de infectări cu Covid-19, pentru a doua zi consecutiv. Autoritățile sanitare de la Beijing au anunțat vineri că numărul cazurilor zilnice s-a apropiat de 32.700, cel mai ridicat de la începutul pandemiei.

La finele săptămânii trecute, China a raportat și primele decese cauzate de Covid în ultimele șase luni și au avertizat că s-ar putea confrunta cu cea mai gravă situație de la debutul pandemiei. În aceste condiții, orașele mari impun tot mai multe restricții pentru a limita răspândirea infecțiilor.

În Beijing, de exemplu, blocurile de locuințe cu bolnavi sunt izolate cu garduri înalte din metal, iar intrările și ieșirile sunt strict restricționate și monitorizate. De asemenea, metropola Guangzhou, din sudul țării, a izolat unul dintre cele mai mari cartiere, cu o populație de 3,7 milioane de oameni.

China rămâne singura țară importantă din lume care încearcă să limiteze transmiterea virusului prin măsuri stricte de testare și carantină, conform strategiei “zero Covid”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE