Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coreea de Sud: Cea mai folosită aplicație nu a mai putut fi accesată. Peste 50 de milioane de utilizatori afectați

Peste 50 de milioane de utilizatori KakaoTalk din Coreea de Sud nu au mai putut accesa aplicația din cauza unui incendiu la un centru de date.

Președintele țării, Yoon Suk-yeol, a solicitat deschiderea unei anchete, potrivit Agerpres.

Aplicaţia KakaoTalk este instalată pe aproximativ 90% din telefoanele mobile din Coreea de Sud. Potrivit companiei Kakao, aplicaţia este utilizată de 53 de milioane de persoane din lumea întreagă.

Serverul a fost afectat de incendiu

Sâmbătă, un incendiu a avariat un imobil din Pangyo, un oraş aflat la sud de Seul, care găzduieşte serverul companiei Kakao. Incendiul a provocat perturbări importante ale serviciului online, care s-au prelungit şi în ziua de duminică.

„Ne înclinăm şi ne cerem scuze sincere în faţa tuturor utilizatorilor”, a transmis într-un comunicat compania Kakao.

Compania, înființată în 2010, joacă un rol central în viaţa cotidiană a sud-coreenilor prin numeroasele sale aplicaţii de cartografiere, plăţi online, comenzi pentru taxiuri și altele.

Președintele cere o anchetă

Preşedintele Coreii de Sud, Yoon Suk-yeol, a cerut o anchetă, precum şi măsuri pentru ca un astfel de incident să nu se mai producă niciodată.

„Sunt foarte întristat din cauza neplăcerilor şi a pagubelor pe care coreenii le suportă în aceste momente. Pe lângă identificarea cauzei exacte, s-a convenit să se pregătească minuţios o serie de măsuri privind prevenirea accidentelor - mai ales instalarea unor centre gemene de date -, precum şi un sistem de notificare şi de acţiune în caz de accident”, a transmis preşedintele ţării într-un comunicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE