Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete de croazieră, potrivit armatei sud-coreene

Coreea de Nord a lansat marţi mai multe rachete de croazieră în apele din largul coastei sale de vest, a raportat armata sud-coreeană, aceasta fiind cea mai recentă lansare dintr-o serie de teste efectuate de Phenian anul acesta, transmite AFP. 

Coreea de Sud a detectat mai multe rachete lansate de Phenian

Coreea de Sud a detectat mai multe rachete de croazieră (neidentificate) lansate în Marea de Vest a Coreei de Nord (numită şi Marea Galbenă) în jurul orei locale 7:00 a.m. (22:00 p.m. GMT luni), conform unui comunicat al Statului Major Interarme.

Agenţiile de informaţii ale SUA şi Coreei de Sud "realizează în prezent o analiză detaliată", potrivit aceleiaşi surse.

"Armata noastră cooperează îndeaproape cu Statele Unite, în timp ce consolidează supravegherea şi vigilenţa şi monitorizează îndeaproape activităţile Coreei de Nord", se mai arată în comunicat.

Spre deosebire de testele cu rachete balistice, testele cu rachete de croazieră nu sunt interzise în temeiul sancţiunilor ONU împotriva Phenianului.

Coreea de Nord a lansat miercuri şi rachete de croazieră spre Marea Galbenă, susţinând că sunt o nouă generaţie de proiectile. A efectuat, de asemenea, un alt test duminică, potrivit autorităţilor militare sud-coreene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE