Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Copiii din centrele de plasament din Brașov și-au organizat propriul Târg de Crăciun

Copiii din centrele de plasament din Brașov au organizat propriul târg de Crăciun, cu produse făcute chiar de ei.

Au împărțit cadouri timp de două zile într-un centru comercial din oraș, iar darurile au fost primite cu mare bucurie. La schimb, oamenii au făcut donații pentru îngrijirea și educarea minorilor instituționalizați sau cu dizabilități.

Bucuria de a dărui și de a primi

O copilă care ține în mână o păpușă îmbrăcată într-o rochiță. Un băiat care are un glob făcut din cafea. Ei sunt câțiva dintre copiii din centrele de plasament din județul Brașov. Frumoși, educați și cu zâmbetul pe buze, ei au împărțit cadouri făcute de mâinile lor.

Anca Stângu – psiholog: „Am folosit globuri, lumânări tradiționale, elemente naturale, conuri, nuci, batoane de scorțișoară”.

Diana are 13 ani și este una dintre fetele instituționalizate. Realizarea decorațiunilor a devenit, în timp, o pasiune pentru ea.

Diana: „Aceasta este decorațiunea făcută de mine pentru acest târg. Este făcută special pentru donații. Eu nu eram acceptată în societate și m-am gândit să fac ceva. M-am apucat de dansuri, de la dansuri, la pictură, desen și am ajuns la aceste decorațiuni”.

Darurile au fost primite cu multă bucurie de vizitatorii centrului comercial, unde copiii instituționalizați și-au instalat târgul de Crăciun timp de două zile.

„Mâna lor este minunată, mă simt ca la magazin. Sunt foarte, foarte frumoase. Au multă imaginație și mă bucur. Cu toate că sunt de la centrul de plasament, au multă imaginație și sunt și copii deștepți acolo”.

„Sunt normali și asta trebuie să și aibă, preocupări de copii normali. Sunt foarte frumoase și ce să spun, o inițiativă foarte bună”, a spus o altă doamnă.

În schimbul cadourilor, copiii au primit diferite sume de bani, drept donație.

Radu Mailat – consilier DGASPC Brașov: „Tot ceea ce s-a strâns s-a folosit și se folosește doar pentru copiii și tinerii instituționalizați”.

Este pentru al șaptelea an la rând când copiii din centrele de plasament din Brașov își organizează propriul târg cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE