Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Controale la frontierele Norvegiei. Călătorii care intră în regat vor fi verificați până în toamnă

Norvegia a prelungit controlul la frontiere, avertizează Ministerul Afacerilor Externe. Cei care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Norvegiei vor fi verificați la graniță, acțiunea având loc până la data de 11 noiembrie 2024.

Regimul de control este aplicabil la intrarea prin punctele de frontieră interne, adică porturile de conexiune cu feribotul către spațiul Schengen.

Pașaportul valabil este singurul document de călătorie acceptat la controlul trecerii frontierei norvegiene pentru intrările pe rutele maritime.

Ministerul Afacerilor Externe le transmite cetățenilor români care au de gând să meargă în Regatul Norvegiei că, la nevoie, pot solicita asistenţă consulară prin telefon.

În plus, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot suna chiar la Ambasada României la Oslo.

Mesajul transmis de MAE

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Norvegiei că autoritățile norvegiene extind, până la data de 11 noiembrie 2024, regimul de control la trecerea frontierei interne prin punctele de frontieră - porturi de conexiune cu feribotul către spațiul Schengen. Pașaportul valabil este singurul document de călătorie acceptat la controlul trecerii frontierei norvegiene pentru intrările pe rutele maritime.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://oslo.mae.ro și www.mae.ro.”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE