Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Constantin Popovici și Cătălin Preda au obținut medalii de aur și argint la Campionatele Mondiale de Natație

Constantin Popovici și Cătălin Preda au obținut joi dimineață medalii de aur și argint în proba de high-diving de la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka, Japonia.

Cei doi sportivi români au obținut 472.80, respectiv 438.45 de puncte. Pe al treilea loc s-a clasat Gary Hunt, din Franța, cu 426.30 puncte.

”Aur și argint mondial pentru România la Campionatul Mondial de natație Fukuoka 2023. Constantin Popovici a cucerit aurul și Cătălin Preda argintulîn proba de sărituri în apă de la mare înălțime (platformă 27 metri), reușind o performanță istorică.

Pentru prima dată în istorie, doi sportivi din aceeași țară urcă pe podium la aceeași ediție. Ei sunt români.

Incredibilă performanță! Felicitări, Constantin Popovici! Felicitări, Cătălin Preda!

Felicitări antrenorilor Adrian Gavriliu și Florin Avasiloae și Federației Române de Natație și Pentatlon Modern!

Bravo, România!”, este mesajul transmis de Agenția Națională pentru Sport, pe Facebook.

David Popovici s-a clasat pe locul al șaselea și la 100 de metri liber

După ce s-a clasat pe locul al patrulea în finala probei de 200 de metri liber, David Popovici a terminat al șaselea și la 100 de metri liber, unde deține și recordul mondial.

Plecat de pe culoarul al doilea în bazinul complexului sportiv de la Fukuoka, românul în vârstă de doar 18 ani a oprit cronometrul cu timpul de 47:83.

Medalia de aur i-a aparținut australianului Kyle Chambers, cu timpul de 47:15, în timp ce argintul l-a luat americanul Jack Alexy, cu 47:42, iar pe poziția a treia a fost francezul Maxime Grousset (47:42).

Popovici deține recordul mondial în această probă, record stabilit anul trecut, la Campionatul European. El era considerat principalul favorit atât la proba de 200 de metri liber, cât și la cea de 100 liber. În prima dintre ele, Popovici a terminat al patrulea.

David Popovici este primul campion mondial din istoria natației românești, după performanța de anul trecut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE