Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Consilier general, despre accidentul din Primăria Capitalei: „Noi am cerut din secunda doi să se verifice toate elementele decorative”

Starea de sănătate a copilului de șase ani, rănit în Primăria Capitalei, este, în continuare gravă.

Micuțul este internat la Terapie Intensivă și este monitorizat permanent de medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Camerele de supraveghere din primărie au surprins momentul în care copilul s-a cățărat pe coloana decorativă și a căzut cu ea. Cele două coloane din hol ar fi trebuit asigurate atunci când ușile principale au fost deschise publicului, anul trecut, spune un consilier general, care critică decizia lui Nicușor Dan.

Reprezentanții Primăriei nu au transmis un punct de vedere

Reprezentanții Primăriei nu au transmis, până acum, un punct de vedere cu privire la aceste acuzații.

„Le vedem (n.r. elementele decorative) toți cei care mergem prin Primăria Capitalei, pentru că într-adevăr, de la începutul acestui mandat intrarea se face pe ușa principală, cum este și normal, de altfel, și aici îmi pare rău pentru colegii din opoziție, pentru că politizează un accident teribil. Efectiv, ceea ce s-a întâmplat este groaznic. Sper să fie din ce în ce mai bine și ne dorim tot ce se poate mai bine pentru copil. Acum nu trebuie să politizăm un astfel de subiect. Ușa principală de acolo este accesul prin care toți cetățenii intră în Primăria Capitalei. Se face registratura pe partea dreaptă, iar pe partea stângă se fac și audiențe. În acel moment înțeleg că familia era la o audiență și într-un moment de neatenție, copilul, din joacă, s-a urcat și a căzut cu tot cu statuie”, a declarat Cosmin Smighelschi, consilier general din partea USR.

Consilierul general a mai adăugat că „din secunda doi s-au cerut verificări”.

„Sunt foarte mulți oameni care intră în Primărie”

„Ele sunt elemente decorative, cum se află și în instituții private, în clădiri de birouri. Sunt, efectiv, un decor de acolo. Noi am cerut din secunda doi, cum am aflat noi, în calitate de grup legislativ, să verifice toate elementele, tablouri, statui, unde are acces și publicul, să le elimine de acolo, dacă este cazul, să le mute în alte încăperi și ne dorim să nu se mai întâmple așa ceva. Și cel mai important lucru, și, într-adevăr, pentru că există foarte multe solicitări de audiențe în acest mandat și ele sunt, ca și în Consiliul General, mereu atribuite, deci dacă vine cineva este primit acolo. Sunt foarte mulți oameni care intră în Primărie, ceea ce, poate, nu se întâmpla înainte. Acum trebuie să oferim mai multe camere, asta cred că va fi o concluzie și sper ca Executivul să facă acest lucru, să ofere cât mai multe camere în care să intre oamenii, să nu se mai înghesuie și să nu rămână copiii nesupravegheați”, a mai precizat Cosmin Smighelschi.

Întrebat cine ar trebui să ia aceste măsuri, consilierul a răspuns că „există un director, există o direcție de administrare a clădirii, există funcționari publici care răspund de tot ceea ce înseamnă acolo”.

„În acest context chiar știu că am întrebat, după incident. Știu că s-a oferit primul ajutor de către Poliția Locală, știu că au existat oameni acolo, care au intervenit. Efectiv, este total nefericit incidentul și o să se elimine, sper, orice fel de element care pune în pericol siguranța oamenilor. Așteptăm rezultatele anchetei. În ultimii ani nu au mai fost astfel de accident. Îmi pare foarte rău. Și eu am copii și știu cum este. Este un incident total regretabil. Nu au mai fost astfel de incidente, din câte știu eu”, a mai spus consilierul general.

„Clădirea este monument istoric”

Acesta a mai adăugat că acea clădire este monument istoric, fiind mai multe elemente de acest fel.

„Să reverifice siguranța tuturor elementelor, pentru că clădirea este un monument istoric, sunt mai multe elemente acolo: picturi, statui, tot felul portrete, care sunt pe pereți. Dacă am ajuns într-o astfel de situație trebuie să învățăm din ea, ca niciodată să nu se mai repete. Sunt zile în Primăria Capitalei când sunt trei direcții diferite care au audiențe și sunt foarte mulți oameni acolo. Există Poliția Locală la fața locului, însă nu e rolul Poliției să verifice în momentul în care, nu știu, se poate întâmpla orice. Trebuie să ne asigurăm că totul este pus în siguranță și că nu se mai întâmplă așa ceva”, a conchis Cosmin Smighelschi, la Euronews Romania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE