Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concurs de viteză cu navomodele. Cum este sărbătorită Săptămâna Europeană a Sportului în București

Publicat de: Euronews

Săptămâna Europeană a Sportului, sărbătorită în Uniunea Europeană, a fost marcată și la București, în Parcul Plumbuita. În cadrul evenimentului s-au organizat mai multe ateliere pentru copii, în care aceștia au învățat să facă navomodele și aeromodele, iar mai apoi să participe la concursurile organizate special pentru ei. De departe, cel mai spectaculos moment a fost cursa de viteză pe lac cu navomodele.

Navomodelele au făcut senzație pe lacul Plumbuita. Mai mulți participanți s-au întrecut pe apă, însă unii au pierdut cursa chiar în primele secunde. În interval de 6 minute, concurentul care realizează cele mai multe tururi de circuit fără penalizaări câștigă.

”Tehnica întotdeauna ne bate, ne depășește de fiecare dată. Din cauza incidentelor pe care le au în cursă, in interiorul unei bărci este o uzină. Din cauza impactului, se deplasează mufele, se rupe un cardan, se poate întampla orice, ca să nu mai funcționeze”, spune Ioana Dumitru, organizator.

Emoțiile concurenților au fost mari, dar s-au bucurat de fiecare moment

”Pentru mine, navomodelismul este recent în ultimii doi ani, dar fac modelism de, pot să zic, toată viața. Am început cu automodele, am continat cu aero și în ultimii doi ani si cu navomodelism”, spune un concurent.

De departe, cei mici au fost cei mai impresionați de curse. La atelierele dedicate lor au putut învăța cum sa construiască navo și aeromodele, iar la final au primit chiar si premii.

”Mă bucur de ziua asta pentru că îmi fac avioane din hârtie și mă bucur că ma antrenez cu ele”, spune un copil.

Evenimentul a avut ca scop promovarea sporturilor tehnico-aplicative de performanță în România, prin atragerea copiilor și tinerilor în practicarea acestora. Totul în detrimentul folosirii excesive a telefonului și calculatorului.

Săptămâna Europeană a Sportului se marchează în fiecare an în perioada 23-30 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE