Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Competiția planoarelor construite acasă. La concurs au participat zeci de echipe din Taiwan

Într-o cursă de testare a planoarelor improvizate s-au întrecut 45 de echipe din Taiwan. Aparatele de zbor înscrise în concurs a fost construite acasă chiar de către concurenți.

Aceștia s-au străduit să piloteze aparatele cât mai bine, însă au avut parte și de obstacole în timpul competiției. La eveniment au asistat mii de spectatori care s-au distrat și i-au susținut pe participanți.

Care era misiunea piloților

Planoarele au trebuit să decoleze de pe o pistă de șase metri înălțime, iar cei care le-au pilotat au avut misiunea să aterizeze la o distanță cât mai departe de apă.

Tina este profesoară de dans și pilotul planorului „Taiwan Big Mac”. Tânăra de 30 de ani se mândrește cu aparatul pe care l-a produs împreună cu ceilalți membri ai echipei.

Tina Hsu, pilotul planorului: „Eu sunt pilotul pentru că sunt cea mai ușoară. Dar toată lumea visează să zboare, de aceea am realizat acest lucru împreună. Am stat treji multe nopți, am calculat mult și am făcut asta cu mâinile noastre.”

Planorul pompierilor a căzut în apă

La eveniment au participat și câțiva pompieri din orașul Taichung, însă aparatul lor s-a blocat la marginea pistei, apoi a căzut în apă. Deși nu au avut noroc de data aceasta, pompierii sunt încrezători și se gândesc că invenția la care au lucrat le-ar putea fi utilă în misiuni.

Lin Tsung-yu, pompier: „Am putea să intervenim, în caz de dezastre, în zone greu accesibile. Pentru această înălțime, ne-am simți doar stresați, dar nu speriați.”

Aparat de zbor, dezmembrat pe pistă

Aparatul unui pilot profesionist s-a dezmembrat încă de pe pistă.

La scurt timp, un alt planor, în formă de rachetă de această dată, s-a prăbușit în apă chiar în momentul în care se pregătea să decoleze.

Tânăra care pilota planorul a fost scoasă din apă de o echipă de salvare, iar rămășițele aparatului au fost adunate în scurt timp.

Cerere în căsătorie pe pistă

La eveniment au fost prezenți mii de spectatori care au urmărit cu interes competiția și care au devenit martorii unui moment special. Un pilot și-a cerut iubita în căsătorie chiar înainte de decolare. Aceasta a acceptat cererea, fiind emoționată până la lacrimi.

Evenimentul este organizat anual în orașul Taichung din Taiwan, iar scopul concurenților este să zboare cât mai departe posibil.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE