Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comisia specială pentru legile Justiției dezbate proiectul privind organizarea judiciară. Ce modificări vor aduce parlamentarii

Comisia parlamentară înființată special pentru a examina legile din domeniul justiției se întrunește luni, de la ora 12:30, pentru discutarea proiectului legii de organizare judiciară. Inițiativa legislativă adoptată de 27 septembrie de Camera Deputaților urmează să primească raportul săptămâna viitoare, înainte de a fi dezbătută în plenul Senatului.

Parlamentarii din Comisia specială pentru legile Justiției au fost sesizați pentru a dezbate cele trei proiecte inițiate Guvern şi adoptate de Camera Deputaţilor - statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară, legea Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit Agerpres.

Comisia specială a finalizat joi dezbaterea pe articole a proiectului de lege privind CSM. Președintele acestei comisii, liberalul Gabriel Andronache, a afirmat că este nevoie de unele corelări atât în cadrul actului normativ, cât și în cadrul celor trei proiecte.

"Vom face doar corelările necesare pentru că e necesar să adoptăm toate reglementările o dată şi să le trimitem împreună la Senat, existând legături clare între cele trei acte normative, a afirmat Andronache, conform sursei citate.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a afirmat, miercuri, că legile Justiţiei vor fi incluse, cel mai probabil, săptămâna aceasta pe ordinea de zi a plenului Senatului.

Senatul este Camera legislativă decizională pentru cele trei legi ale Justiţiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE