Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comic Con 2023 a început. Zeci de mii de oameni, așteptați la cel mai mare eveniment destinat fanilor benzilor desenate

A început Comic Con, festival care se va desfășura timp de trei zile la Arena Națională, din București. Este cel mai mare eveniment destinat fanilor benzilor desenate, animațiilor, jocurilor video, serialelor TV. Participanții se pot costuma în personajele preferate, se pot juca și își pot cunoaște idolii dincolo de ecran.

Tinerii au venit cu sutele la Comic Con, consumați pentru a arăta precum personajele preferate din benzine desenate sau din jocurile video.

Fanii Comic Con sunt mândri de costumele lor. Câțiva dintre ei au povestit pentru Euronews România cât de complicat a fost să le găsească sau să le confecționeze.

”L-am făcut eu. E făcut în totalitate, croit, printat 3D, modelat 3D, de la zero, ghete, tot ce se vede. Toate elementele sunt făcute de mine. E al patrulea costum Batman, sunt fan Batman”, a spus un tânăr (foto)

Alții, în schimb, și-au cumpărat costumele de pe Internet.

”Nu l-am făcut. L-am comandat de pe internet. Scump? Da, destul de scump”, a spus o participantă la Comic Con.

”Sunt Harley Quinn din Universul DC. Reporter: A costat mult?: Da, și după și reaparațiile, cusutul, dar a meritat”, a povestit o tânără.

”Costumul l-am comandat. Sulița am făcut-o singur”, a menționat un bărbat costumat în Morax din Genshin Impact.

Pe scenă a urcat o tânără care a întruchipat-o pe Lady Ciel din Black Butler. Și-a confecționat din timp costumul pentru ediția Comic Con din acest an. Ea avut parte și de un ajutor de nădejde pentru a arăta exact ca personajul ei preferat.

”Costumul a durat cam două săptămâni de făcut. Reporter: Tu singură l-ai făcut?: Cu ajutorul mamei că nu am putut singură. Mama este suportul meu numărul 1.

Reporter: Cam cât costă să îți faci așa un costum? Aproximativ 4 milioane”, a spus ea.

Costume spectaculoase au avut și cei doi tineri din imagini care au decis să se mascheze în două personaje din FINAL FANTASY.

”Eu sunt Tifa, unul dintre personajele feminine și el este Zack, un personaj foarte important pentru personajul principal, cu sabia lui foarte mare și foarte reprezentativă pentru joc. Undeva până în 10 milioane, aș zice cu totul, însă tot ce însemnă elemente pentru a construi, plus munca din spate, crește foarte mult acest preț inițial”, au explicat tinerii.

Festivalul Comic Con se află la a X-a ediție. Peste 50.000 de vizitatori sunt așteptați la eveniment.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE