Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Colecție impresionantă de genți de lux, scoasă la licitație. Modele Hermès, Chanel sau Louis Vuitton, printre cele mai râvnite

O geantă este, pentru cei mai multe dintre persoane, un accesoriu funcțional în care să îți ții portofelul și rujul, însă unele o consideră a fi o operă de artă ce trebuie prețuită sau un reper în materie de modă. Pe asta mizează și casa de licitații Christie’s care a scos la vânzare unele dintre cele mai râvnite genți din lume.

Licitația, la care pot fi făcute oferte până pe 13 iunie, cuprinde poșete create de designeri precum Hermès, Chanel și Louis Vuitton. Prețurile încep de la 100 de dolari și pot depăși 100.000 de dolari.

VEZI GALERIA
5 imagini

Rachel Koffsky este directoarea departamentului internațional al Christie's care este responsabilă de mai mulți ani cu analizarea pieței genților de colecție. Casa de licitații îi anunță pe clienții care sunt colecționari în momentul în care anumite accesorii deosebite sunt disponibile pentru vânzare, precum modele unice, decorate cu metale prețioase, ce pot ajunge la prețuri exorbitante.

"Avem o serie de piese rare și neobișnuite în cadrul acestei licitații, care nu apar foarte des la vânzare. Iar atunci când ceva este rar și oamenii nu știu când îl vor mai vedea, atunci atragi cu adevărat atenția colecționarilor și constați că se obțin prețuri foarte mari", a declarat Koffsky pentru The Associated Press.

Gențile casei franceze de lux Hermès sunt adesea cele mai râvnite și se apreciază în timp, în pofida vechimii și a uzurii.

"Hermès conduce piața secundară a poșetelor datorită modului în care sunt create gențile. Acestea sunt create de maeștri în atelierele din Pantin (Franța) de peste 100 de ani", a explicat ea.

"Sunt confecționate cu ajutorul cusăturii cu ac dublu, care nu poate fi reprodusă de o mașină. Sunt materiale de cea mai înaltă calitate. Și, în plus, modelele sunte vechi de zeci de ani. Așadar, geanta Kelly, care, a fost concepută în anii '30 și apoi redenumită pentru Grace Kelly în anii 1970, arată aproape la fel ca acum 100 de ani. Există multe ediții limitate, dar acesta este un model simbol care va trece testul timpului”, a mai afirmat specialista.

Astfel de obiecte de lux costă sute sau chiar mii de dolari. Indiferent de preț, unii colecționari cumpără aceste accesorii pentru a le folosi, iar alții pentru a se mândri cu ele. Sunt însă și persoane care le vând pentru a cumpăra modele noi.

"Mulți dintre clienți adoră cu adevărat aceste poșete. Sunt obiecte pe care vor să le folosească. Vor să le poarte, fie că este vorba de o geantă de zi cu zi sau de o geantă pentru serviciu, fie de o geantă pentru o ocazie specială sau chiar pentru o nuntă. Aceste obiecte sunt făcute absolut pentru a fi purtate și pentru a fi iubite. Sunt unii colecționari care preferă să considere aceste obiecte minunate, de modă, ca niște opere de artă. Le vor expune în casa lor și își vor construi dulapuri incredibile în care își pot vedea colecția și se pot bucura cu adevărat de ele într-un mod diferit", a declarat Koffsky.

Care este cea mai mare sumă plătită pentru o geantă scoată la licitație

”La Christie's am stabilit un record mondial când vine vorba despre gențile vândute la licitație. O geantă Himalaya Kelly mată, cu accesorii din aur de 18 karate și diamante albe, produsă de Hermès, a fost vândută de Christie's în Hong Kong cu peste 500.000 de dolari", a precizat Koffsky.

De asemenea, au fost scoase la licitație o serie de genți cu modele îndrăznețe. Printre acestea se numără un obiect de lux, inspirat din parcarta cu mesajul ”Nu deranjați” de la Hotelul Ritz din Paris, o geantă Louis Vuitton în formă de dovleac și o geantă Hermès care arată ca fațada magazinului din Paris.

Unul dintre motivele pentru care cumpărarea și vânzarea de bunuri second-hand a devenit tot mai populară în ultimii ani, cu ajutorul unor companii precum The Real Real și Poshmark, este faptul că oamenii sunt mai preocupați de sustenabilitate, iar, datorită calității, aceste genți pot fi folosite mai mulți ani.

Christie's expune o parte dintre gențile scoase la licitație în cadrul unei expoziții care va avea loc în perioada 11 -13 iunie la New York.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE