Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod roșu de inundații în nordul Franței. MAE de la București a emis o alertă de călătorie din cauza vremii nefavorabile

Cod de inundații în nordul Franței. Șapte persoane au fost rănite în timpul operațiunilor de salvare. Școlile din peste 30 de localități au fost închise, iar unele trenuri din regiune nu mai circulă deloc. Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o alertă de călătorie în Franța din cauza vremii nefavorabile. 

După furtuna Ciaran, râul Aa s-ar putea revărsa. Cel puțin 1500 de persoane participă la operațiunile de salvare din zonă. Meteorologii prognozează vânt puternic și ploi abundente, iar autoritățile au evacuat oamenii din mai multe localități din nordul țării.

”Subsolul este plin de apă. Sperăm că nivelul apei nu va mai crește! Nu mai este curent electric, așa că nu mai putem vedea nimic în subsol”, a spus un cetățean francez. 

Météo France preconizează între 35 și 50 de mm de ploaie în Pas-de-Calais, unde autoritățile locale au recomandat locuitorilor să rămână în case, să nu folosească mașinile și, dacă autoritățile le cer, să părăsească zona. Risc de inundații există și în mai multe zone din vestul Franței unde populația a primit, de asemenea, avertizări din partea autorităților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE