Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Două zile cu peste 35 de grade Celsius și disconfort termic ridicat. Cod galben de caniculă în București și nouă județe din țară

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, care este valabilă vineri și sâmbătă, în nouă județe din sud și sud-est, inclusiv pentru Capitală.

Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) arată că, în zilele de 14 şi 15 iulie, valul de căldură va persista în sudul Olteniei, sudul şi estul Munteniei, precum şi în vestul Dobrogei.

Local, va fi caniculă şi disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa între 33 şi 37 de grade, iar cele minime între 18 şi 21 de grade, conform Agerpres.

Județele vizate de codul galben de caniculă

Judeţele vizate de Codul galben sunt: Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj şi Bucureşti.

În Capitală, în perioada 14 iulie, ora 10:00 - 15 iulie, ora 21:00, valul de căldură va persista. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, avertizează meteorologii.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, în timp ce minima va oscila între 19 şi 21 de grade.

Valul de căldură va cuprinde mare parte din țară săptămâna viitoare

Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul serii de vineri, când vor mai fi posibile ploi, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Mai mult, meteorologii mai precizează că, de duminică, valul de căldură se va intensifica din nou şi va persista săptămâna viitoare în cea mare parte a ţării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE