Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coadă pentru apă potabilă în Kiev. Sute de persoane așteaptă ore întregi pentru a umple bidoane cu apă

Locuitorii din Kiev au rămas fără apă potabilă, după ce raidurile rusești au întrerupt alimentarea. În toată capitala Ucrainei sute de persoane așteaptă ore întregi pentru a umple cu apă bidoane din plastic, formând cozi la fântânile publice.

Valul de raiduri cu rachete și drone rusești au lovit infrastructura critică din Kiev, Harkov și alte orașe ucrainene. Moscova a recunoscut că represaliile vin în urma unui presupus atac ucrainean asupra flotei sale din Marea Neagră.

"Nu vă puteți imagina că viața ta se va schimba într-un mod nefiresc. De exemplu, nu poți (obține - n.red.) apă, ți-e teamă că nu vei avea gaz, că nu vei avea lumină. De exemplu, jumătate din Kiev nu are lumină și apă. Cum credeți cum va influența acest lucru viața voastră?", spune o localnică.

Cauza, avarie la o instalație electrică

Primarul Kievului a spus că 80% dintre consumatorii din orașul care are trei milioane de locuitori au rămas fără apă, din cauza unei avarii la o instalație electrică.

"Are o mare influență asupra vieții noastre, este foarte dificil. Dar adevărul este că asta nu e reala problemă. Problema este că avem un război și aceasta este singurul lucru care contează acum", spune un alt localnic

Premierul ucrainean a afirmat că rachetele și dronele rusești au lovit zece regiuni ucrainene și au avariat 18 situri, majoritatea instalații energetice. 13 persoane au fost rănite în urma atacurilor de ieri, a declarat șeful Poliției Naționale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE