Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coadă la poze, pe vârful Moldoveanu. Zeci de turiști au stat la rând pe potecile înguste

Turiștii au stat la coadă să urce pe cel mai înalt vârf din România. Pe rețelele sociale au apărut imagini cu zeci de oameni așteptându-se unii pe alții pe potecile înguste care duc spre vârful Moldoveanu, la 2.544 de metri.

Canicula din orașe i-a adus pe iubitorii de drumeții pe creste, unde temperatura maximă a fost în aceste zile de 18 grade Celsius. Turiștii au admirat peisajul de deasupra Munților Făgăraș și au făcut fotografii cu drapelul României.

Cu toate acestea, Dispeceratul Național Salvamont a avertizat printr-o postare pe Facebook că luna august este cea mai grea lună din an pentru salvamontiști, fiind caracterizată prin foarte multe accidente pe munte și cu cel mai ridicat grad de dificultate.

Salvamont România a lansat proiectul „-1” prin care își propune ca în luna august să „reducem numărul de accidente pe munte , de persoane accidentate grav care au necesitat transport cu ambulanțele SAJ, SMURD  sau cu elicopterele SMURD-IGAV și de persoane decedate pe munte  măcar cu o singură persoană.”

Conform postării, în luna august 2021, 508 persoane s-au accidentat pe munte, 199 de persoane au fost predate ambulanțelor SAJ, SMURD și elicopterelor SMURD IGAV, iar 6 persoane au decedat pe munte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE