Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CM Qatar 2022. Croația-Japonia și Brazilia-Coreea de Sud luptă pentru un loc în sferturi. Ce așteptări au echipele

Este o altă zi de foc la Cupa Mondială, având în vedere că alte patru echipe merg pe teren pentru a decide cine va ajunge în sferturile de finală.

O singură echipă europeană joacă astăzi: Croația, care se va confrunta cu prima echipă asiatică de la Cupa Mondială, Japonia.

Japonia vs Croația (17:00)

Croația se confruntă cu Japonia după ce s-a calificat pe locul al doilea în grupă, în spatele Marocului, cu două egaluri și o victorie cu 4-1 împotriva Canadei.

Echipa europeană, cea mai mică țară din optimile de finală, cu o populație de doar 4 milioane de locuitori, a fost secunda în urmă cu patru ani împotriva Franței și a terminat pe locul trei în 1998.

Japonia s-a calificat ca lider de grupă după două victorii neașteptate împotriva fostelor campioane mondiale Germania și Spania.

Câștigătoarea meciului se va confrunta fie cu campioana, care a luat titlul de cinci ori, Brazilia, fie cu Coreea de Sud în sferturi.

Dacă Croația pierde împotriva Japoniei, acesta ar putea fi ultimul meci în Cupa Mondială.

Brazilia vs Coreea de Sud (21:00)

Starul brazilian Neymar a fost văzut antrenându-se cu echipa sa înainte de meciul cu Coreea de Sud, din optimile de finală, ceea ce sugerează că s-a recuperat complet din accidentarea la gleznă care amenințase să-l țină departe de restul Cupei Mondiale.

Cu sau fără Neymar pe teren, antrenorul principal al Coreei de Sud, Paulo Bento, a avertizat Brazilia că echipa sa va lupta „cu tot sufletul” pentru a-i învinge pe campionii mondiali.

Cele două echipe nu au jucat niciodată într-un meci cu miză, dar s-au întâlnit într-un amical internațional la Seul, în iunie.

Coreea de Sud încearcă să treacă de optimile de finală pentru prima dată, când a ajuns în semifinale și a terminat pe locul patru.

Echipa asiatică a fost eliminată în faza grupelor în 2014 și 2018.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE