Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CM Qatar 2022. Ce experiențe îi așteaptă pe fanii care ajung la Campionatul Mondial de Fotbal

Începând cu 20 noiembrie, Qatar va deveni gazda Cupei Mondiale din 2022. Nu mai puțin 64 de partide de fotbal vor avea loc în doar 29 de zile. Doha, capitala, va deveni un hub pentru milioane de fani, dintre care mulți vor vizita regiunea pentru prima dată.

Dar la ce anume se poate aștepta această armată de iubitori de fotbal când sosesc la unul dintre cele mai mari evenimente din sport în doar câteva săptămâni? De la festivalurile fanilor la animatorii care suflă foc... există ceva pentru toată lumea.

„Fanii se pot aștepta la un spectacol uriaș atunci când vin aici în Qatar. Dacă aveți bilete, este grozav, dar chiar dacă nu aveți, se întâmplă atât de multe lucruri aici. Aveți Festivalul Fanilor FIFA. Vor veni mai mulți DJ. Aveți carnavaluri și magazine de mâncare. Va fi spectaculos aici.” a dezvăluit Aaron Fernanez, liderul fanilor din Qatar pentru campania Road to 2022.

Parcul Al Bidda găzduiește principalul festival al fanilor, unde suporterii se pot aduna, situat numai bine lângă Corniche și centrul orașului Doha. Are o suprafață de aproximativ 500.000 de metri pătrați și gata să găzduiască până la 40.000 de fani pe zi. Toate jocurile vor fi afișate pe un ecran mare aici, așa că dacă mai aveți nevoie să obțineți un bilet pentru unele meciuri, veți descoperi că acesta este cel mai bun lucru.

Bulevardul Lusail nou construit este la o aruncătură de băţ de Stadionul Lusail şi va fi, de asemenea, un punct de întâlnire popular pentru fani. Strada a fost decorată cu steaguri uriașe ale națiunilor concurente și va fi un loc-cheie pentru muzică live, vânzătorii de mâncare și fanii din toate țările.

Dacă dorești mai multă distracție după jocul final al zilei, iei un bilet pentru festivalul Arcadia Spectacular, care are loc în fiecare seară, între 19 noiembrie și 18 decembrie. Spectacolul popular implică dansul toată noaptea pe muzică house/dance, dar unicitatea acestui eveniment este păianjenul de 50 de tone, care suflă foc, prezentat la Glastonbury 2022. Chiar trebuie văzut pentru a fi crezut!

Pe lângă zonele pentru fani și cele opt stadioane de ultimă generație care vor găzdui meciuri, Qatar oferă o multitudine de repere culturale și istorice. În zilele în care fanii se găsesc fără bilet pentru jocuri, există o mulțime de lucruri de văzut și de făcut pentru ca acea călătorie în Orientul Mijlociu să fie cât mai plină posibil. Iată câteva dintre punctele fierbinți pe care fanii le pot vizita în timpul călătoriei lor.

Satul Cultural Katara

Satul cultural Katara este o destinație obligatorie pentru toți fanii. Numai grădinile luxuriante se întind pe 32.700 de metri pătrați și sunt perfecte pentru acele zile în care este nevoie de o după-amiază relaxantă pentru a scăpa din aglomerația turneului. Opera și amfiteatrul găzduiesc spectacole artistice regulate.

În plus, are mai multe cafenele și restaurante autentice pentru a lua masa de seară, precum și o plajă unde familiile se pot bucura de temperaturile plăcute de iarnă din golf.

Muzee și mall-uri

Qatarul găzduiește multe muzee și galerii de artă fantastice. Muzeul Național al Qatarului intră în amănunte despre istoria țării-gazdă și evoluția acesteia în ultimele decenii. În apropiere, se află Muzeul de Arte Islamice, care prezintă piese de artă frumoase din toată regiunea Orientului Mijlociu. Și, în sfârșit, pentru cei care nu se pot sătura de sport, muzeul 3-2-1 atașat Stadionului Internațional Khalifa este perfect pentru o vizită pentru a afla despre unele dintre cele mai mari figuri din istoria sportului.

Dacă ești fan cumpărături, există o mulțime de lucruri de făcut și de văzut în cele 14 mall-uri răspândite în toată țara. O vizită la noul construit Place Vendome Plaza Mall din Lusail este obligatorie. Conceptulde inspirație pariziană găzduiește 580 de magazine mid-range până la high-end într-o zonă de 1,1 milioane de metri pătrați. Vizitați curtea la momentul potrivit și s-ar putea chiar să urmăriți un spectacol lângă fântânile dansante.

Unde puteți mânca bine în Qatar

Qatar găzduiește, de asemenea, nenumărate restaurante, ceea ce înseamnă că nu veți duce lipsă să găsiți o masă grozavă atunci când trebuie să vă odihniți. Multe dintre hotelurile din centrul orașului West Bay au o mare varietate de bucătării internaționale. Cu toate acestea, puteți găsi și mai multe opțiuni locale în zone precum Souq Waqif, care este mai în concordanță cu rădăcinile tradiționale ale Qatarului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE