Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Clasamentul care arată dominația lui David Popovici în 2022

David Popovici este de neoprit. Adolescentul român reușește să scrie istorie în fiecare competiție la care participă.

Cel mai nou clasament al FINA arata parcursul spectaculos pe care înotătorul de doar 17 ani a reușit să îl obțină în competițiile din acest an, la categoria de 100 metri.

Astfel, David Popovici reușește să se regăsească pe șapte din cele zece poziții ale clasamentului, în funcție de timpul obținut, prima fiind și cea cu care a stabilit noul record mondial, de 46.86.

David Popovici, aur la 200 m liber, la Campionatele Mondiale de juniori

David Popovici (17 ani) a reușit să obțină medalia de aur în proba de 200 m liber, la Campionatele Mondiale de natație pentru juniori de la Lima, Peru.

După ce a obținut medalia de aur în proba de ștafetă 4x100 liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu, David Popovici a izbutit o nouă performanță și a câștigat finala probei de 200 m liber.

Popovici a încheiat cu un timp record pentru competiția de la Lima (1:46,18) și a oferit prima sa reacție la finalul cursei.

Ce spunea David Popovici înainte de Mondialele de juniori de la Lima

În ciuda faptului că doborârea unui record mondial este un lucru frumos, potențialul de a fi mai rapid nu are limite, spune David Popovici, la Lima, înaintea Campionatelor Mondiale de înot pentru juniori.

"Nu se întâmplă des să mă gândesc la trecut, mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginație, iar trecutul a dispărut. Performanța mea de la Roma a fost rodul muncii noastre grele. Ne concentrăm pe potențialul nostru de a înota mai repede”, a mai declarat campionul mondial și european luni, într-o conferință de presă, potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

''Viitorul este pas cu pas şi construit cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi multă muncă. Ocazional putem face ceva foarte frumos. Doborârea unui record mondial este cool, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită pe noi înşine când ştim că putem realiza multe?", a completat înotătorul român.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE