Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Circulară către birourile electorale: Procesul electoral să se deruleze neîntrerupt; documentele, sub pază MAI

Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, a trimis luni o circulară către birourile electorale de circumscripție, cerându-le să ia toate măsurile necesare pentru a asigura desfășurarea neîntreruptă a procesului electoral.

În cazul în care birourile electorale decid să întrerupă procedurile, acestea trebuie să se asigure că toate documentele și spațiile de depozitare sunt predate în paza structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

"Înțelegând dificultatea centralizării rezultatelor votării și timpul îndelungat necesar pentru procesarea proceselor-verbale de la secțiile de votare, vă rugăm să luați toate măsurile necesare pentru ca procesul electoral să continue fără întreruperi.

Dacă decideți să vă asumați răspunderea întreruperii procedurii de centralizare, vă rugăm să asigurați predarea-primirea materialelor și spațiilor de depozitare în paza MAI și să reluați activitatea în condiții de siguranță," se arată în document.

Circulara subliniază importanța luării acestor măsuri pentru a garanta siguranța materialelor și documentelor rezultate din alegeri, asigurând că integritatea acestora nu va fi compromisă.

De asemenea, documentul cere birourilor electorale de circumscripție să comunice această circulară către birourile electorale ale secțiilor de votare din aria lor de competență teritorială.

"Aceste măsuri sunt esențiale pentru a asigura integritatea procesului electoral și pentru a preveni orice interferență care ar putea afecta materialele și documentele electorale," a precizat Toni Greblă în circulara semnată de el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE