Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciorile care fac mizerie în Parcul Cișmigiu, alungate cu ajutorul păsărilor de pradă. „Vrem să verificăm eficienţa metodelor de izgonire”

Păsări de pradă special antrenate vor fi folosite pentru a alunga ciorile care fac mizerie în Parcul Cișmigiu, a anunțat viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

"Testăm soluţii noi pentru un Cişmigiu curat. După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cişmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluţii pentru a alunga păsările din parc. În cadrul studiului «Ciorile din Grădina Cişmigiu. Vecini cu aripi», proiect câştigător în cadrul secţiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfăşurat o acţiune cu caracter experimental. Vrem să verificăm eficienţa metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile şi locurile de joacă cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop", a scris Horia Tomescu, pe Facebook.

Viceprimarul Capitalei a amintit că zona parcului Cișmigiu a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialişti să sperie şi să gonească populaţia de păsări ce revine zi de zi în Cişmigiu.

"Vreau să mă asigur că oamenii îşi pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura şi de natură, dar şi de curăţenia pe care o aşteaptă", a transmis Tomescu.

Primăria Capitalei va cheltui peste 100.000 de euro pentru a alunga ciorile și alte păsări care fac mizerie în Parcul Cișmigiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE