Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci persoane au murit în Gaza, într-o busculadă, în timp ce așteptau să primească mâncare

Cinci persoane au murit şi 30 au fost rănite sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, în oraşul Gaza, într-o busculadă şi tiruri survenite în timpul unei noi distribuiri de ajutor alimentar, care a degenerat, informează AFP.

Această nouă dramă s-a produs în timp ce mii de persoane aşteptau sosirea a circa 15 camioane cu făină şi alte produse alimentare, potrivit Semilunii Roşii, la un giratoriu care a mai fost scena unor incidente în ultimele săptămâni.

Potrivit Semilunii Roşii, trei persoane au decedat în urma unor focuri de armă.

Potrivit martorilor, membri ai "comitetelor populare de protecţie", însărcinate cu supervizarea distribuirii de ajutoare, au tras în aer, în timp ce în busculadă şi confuzie camioanele dădeau peste oameni.

Martori evocă de asemenea tiruri ale unor tancuri israeliene poziţionate la câteva sute de metri, fără a preciza direcţia lor.

Victimele au fost transportate la spitalul Baptiste din Gaza.

Gaza, confruntată cu perspectiva unei foamete

În Gaza, ameninţată de foamete, mai multe distribuiri de produse alimentare au degenerat în ultimele săptămâni.

Luni, şase persoane au murit în busculade în timp ce încercau să recupereze colete paraşutate, potrivit guvernului mişcării islamiste Hamas.

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat un nou bilanţ de 32.705 de persoane ucise în Fâşia Gaza de la declanşarea războiului între Israel şi mişcarea islamistă, în urma unui atac fără precedent al unor comandouri Hamas pe teritoriul israelian.

Israelul a declanşat o ofensivă în Gaza după ce teroriştii au ucis 1200 de oameni, majoritatea civili israelieni, şi au luat 253 de ostatici, din care o parte se află încă în mâinile Hamas şi ale altor grupări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE