Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci medalii pentru delegația României la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad: ”Tragem până nu mai putem”

Delegația României a câștigat cinci medalii, dintre care două de aur, la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad.

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au urcat campioanele de la dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar, dar și fetele din barca de 8+1. 11 echipaje și un total de 44 de canotori, au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Prima medalie de aur a venit de la campioanele de la dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar. Neînvinse din 2019, cele două au obținut astfel al doilea titlu mondial consecutiv.

”Îmi vinea și mie să plâng la finish, sincer, parcă a fost așa o eliberare și o împlinire. Ne-am dorit extrem de mult această medalie și această calificare.”, a declarat Ancuța Bodnar.

”Avem încredere în noi, dar aveam în același timp nevoie de o confirmare. Am avut o perioadă foarte grea, dar reușim să ne mobilizăm și, oricare ar fi fost rezultatul, cu siguranță noi am fi dat totul.”, a mai spus Simona Radiș.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au dominat autoritar cursa, de la un capăt la altul, și au rezistat atacurilor echipajelor din Statele Unite, Lituania sau Australia.

”Noi tragem până nu mai putem. Chiar și azi, eram în ultimii 150 de m, toată cursa am vorbit cu mine să trag mai tare și să nu cedez. Mă gândeam că trebuie să o duc pe Ancuța până la capăt.”, a mai spus Simona Radiș.

”Cum a spus și Simo, noi nu plecăm la control, plecăm tare din start, până la epuizare. Când am văzut și vântul, rafale puternice, nici nu îmi mai simțeam brațele, dar hai.”, a conchis Ancuța Bodnar.

Într-un interviu recent acordat Euronews România, campioanele olimpice ne-au vorbit despre legătura extrem de puternică dintre ele, dar și despre maniera în care reușesc să își domine adversarele, din toate punctele de vedere.

”Oricât de puternice ar fi adversarele, atunci când mă văd pe mine foarte sigură, fără să mă las atinsă de nimic din exterior, ele fac un pas înapoi. Apare teama în mentalul lor.”, a adăugat Simona Radiș.

Al doilea titlu mondial a venit de la echipajul de 8+1 feminin, care a încheiat cursa înaintea adversarelor din Statele Unite și Australia.

Delegația României a obținut alte trei medalii la competiția organizată în capitala Serbiei, una de argint și două de bronz. 11 echipaje și un total de 44 de canotori au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE