Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campionatele Mondiale de Canotaj. România luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

Este o zi plină pentru canotorii români la Campionatele Mondiale organizate la Belgrad. Sportivii noștri luptă pentru calificarea în finale, acolo unde țintesc medalii cât mai strălucitoare, dar și calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor. Nu au lipsit însă nici incidentele: la unul dintre antrenamente, barca de patru rame feminin a fost lovită de ambarcațiunea britanică și a trebuit să fie înlocuită. 

Cu 13 echipaje prezente la cele 14 probe ale Campionatului Mondial și o delegație care numără 34 de canotori, România își propune să crească semnificativ numărul sportivilor calificați la Jocurile Olimpice de la Paris.

Elisabeta Lipă, preșesintele Agenției Naționale pentru Sport: ”Obiectivul este să calificăm cât mai mulți sportivi la Jocurile Olimpice. Cine are de câștigat medalii, să o facă, dar obiectivul e să calificăm cât mai multe ambarcațiuni.”

Simona Radiș și Ancuța Bodnar țintesc cea mai strălucitoare medalie

Neînvinse din 2019, campioanele olimpice Simona Radiș și Ancuța Bodnar își propun un nou titlu mondial. Performanță la care speră și fetele din barca de patru rame. Surorile Bereș, Amalia și Mădălina, alături de Magdalena Rusu și Maria Tivodariu, ne-au vorbit despre legătura extrem de puternică dintre ele.

Mădălina Bereș, componentă a echipajului de patru rame, canotaj: ”Pe Amalia? (râde) Este o fată foarte directă, foarte puternică mental și fizic, inspiră foarte multă încredere și trage echipa după ea. Măduța este inima echipei, mai copilăroasă, mereu cu glume noi și bune.” 

Magdalena Rusu, componentă a echipajului de patru rame, canotaj: ”Visul meu era să ajung ca Mădălina, să fiu într-o barcă de dublu rame, cum era ea în 2016 cu Laura Oprea, iată că a devenit mai mult decât realitate, pentru că trag cu ea.”

Drumul spre o medalie mondială și calificarea la Jocurile Olimpice este însă plin de provocări. La unul dintre antrenamentele de la Belgrad, barca de patru rame a fetelor a fost lovită de ambarcațiunea britanică. Sportivele au fost obligate să sară în apă și au revenit la ponton pe șalupă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE