Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ChemistryFEST 2024 la POLITEHNICA București. Descoperă viitorul într-un laborator deschis al inovației!

POLI ChemistryFEST 2024 este organizat de POLITEHNICA București, prin Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, în perioada 12-13 aprilie. În aceste două zile, campusul universității se va transforma în epicentrul descoperirilor din domeniul chimiei, bioingineriei, sustenabilitǎții și nanoștiințelor.

Vrei să ȋmbraci halatele specialiștilor din domeniu?

Poli ChemistryFEST aduce împreună o comunitate a pasionaților de științe, dar și  elevi dornici de cunoaștere, studenți, cercetători și profesioniști din domeniu, într-o călătorie fascinantă prin lumea inovației. Prin ateliere interactive, prezentări captivante și competiții pline de energie, participanții vor fi teleportați în lumea palpitantă a ingineriei chimice și biotehnologiilor, într-un laborator al viitorului.

Industria chimicǎ și biotehnologiile se află într-o continuă expansiune, iar cifrele recente demonstrează o creștere exponențială a acestor domenii. Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, piața farmaceutică a atins un record de 1.25 trilioane de dolari în 2023, subliniind importanța vitală a inovației în domeniul sănătății și al cercetării.

"Impactul dezvoltǎrii tehnologiei asupra generației tinere reprezintǎ un subiect de actualitate. Ȋnvățământul cu profil de chimie atrage după sine noi provocări în care inginerii lucrează pentru găsirea unor soluții inovatoare, pentru a rezolva probleme cu impact mondial (aş menționa aici doar aportul adus în formularea unor vaccinuri, contribuția adusǎ la prepararea unor dezinfectanți, realizarea unor materiale de protecție sanitarǎ – mǎști, combinezoane medicale, viziere, dar și materiale cu aplicații ȋn electronicǎ, telecomunicații, transporturi, construcții). Punând ȋmpreunǎ cunoaşterea teoretică şi cercetarea experimentală, putem găsi soluții cu potential aplicativ ridicat care să schimbe lumea. De aceea, nevoia de specialiști în aceste domenii este mai presantă ca niciodată. Ne dorim să inspirăm tinerii să se implice activ în aceste domenii fascinante și să devină artizani ai viitorului. Evenimentele precum POLI ChemistryFEST joacă un rol esențial în atragerea și formarea viitoarei generații de ingineri și cercetători", declară Cristina ORBECI, Decan al Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii.

Nu rata șansa de a te alătura unei experiențe unice, educative și captivante, la POLI ChemistryFEST. Pentru mai multe informații, dar și pentru program puteți accesa website-ul dedicat evenimentului Acasă - ChemistryFest (upb.ro).

Edițiile precedente ale evenimentului au reunit sute de companii și zeci de mii de vizitatori interesați de tehnologie și de oportunitățile pe care le oferă ingineria chimică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE