Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ChatGPT, prima scădere de trafic de la debut. Aplicația ajunsese la 100 de milioane de utilizatori activi în ianuarie

ChatGPT, chatbotul extrem de popular lansat în noiembrie, a înregistrat în iunie o scădere a traficului și a numărului de vizitatori unici pentru prima dată, potrivit firmei de analiză Similarweb.

Traficul mondial pe desktop și mobil către site-ul ChatGPT a scăzut cu 9,7% în iunie față de mai, în timp ce vizitatorii unici pe site-ul ChatGPT au scăzut cu 5,7%. Timpul petrecut de vizitatori pe site a scăzut, de asemenea, cu 8,5%, arată datele, citate de Reuters.

Aplicația de consum cu cea mai rapidă creștere din toate timpurile

ChatGPT ajunsese la 100 de milioane de utilizatori activi lunar în ianuarie, la doar două luni de la lansarea sa. Este aplicația de consum cu cea mai rapidă creștere din toate timpurile, iar acum se mândrește cu peste 1,5 miliarde de vizite lunare, fiind unul dintre primele 20 de site-uri web din lume.

ChatGPT a depășit cu mult Bing, motorul de căutare administrat de Microsoft, care folosește tehnologia OpenAI.

În ultimele luni au apărut și alți concurenți pentru ChatGPT, inclusiv chatbotul Bard al celor de la Google și Bing, dezvoltat de Microsoft.

OpenAI a lansat, de asemenea, aplicația ChatGPT pe sistemul iOS în luna mai, ceea ce ar putea absorbi o parte din traficul de pe site-ul său. De asemenea, unii observatori consideră că scăderea traficului este legată de vacanța școlară, deoarece elevii foloseau intensiv chatbotul pentru rezolvarea temelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE