Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cetățenii din șapte țări europene vor putea călători în China fără viză

S-a mărit lista cu statele ale căror cetățeni vor putea călători în China fără viză. Guvernul de la Beijing a adăugat Irlanda și Elveția pe listă. În decembrie, chinezii au introdus măsura privind scutirea de vize pentru șase state: Franța, Italia, Germania, Olanda, Spania și Malaezia.

Anunțul a fost făcut chiar de premierul chinez Li Qiang, care se află la Forumul Economic Mondial de la Davos.

China scoate vizele pentru cetățenii din șapte țări europene

Intrarea fără viză în China va fi acordată pentru o perioadă de până la 15 zile, în cadrul programului de testare, care va fi în vigoare timp de un an, potrivit Euronews.com.

Scopul acestei măsuri este "de a facilita dezvoltarea de înaltă calitate a schimburilor de personal chinez și străin și deschiderea la nivel înalt către lumea exterioară", așa cum a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mao Ning, în cadrul unei ședințe de informare privind anunțul inițial făcut în noiembrie.

Odată cu pandemia de Coronavirus, China a impus măsuri stricte, printre care și carantina obligatorie pentru toți cei care ajungeau în această țară. Astfel, au fost descurajate vizitele în ultimii trei ani. La începutul lui 2023, restricțiile au fost ridicate, însă călătoriile în China nu au revenit la nivelul de dinaintea pandemiei.

Înainte de scutirea de aceste vize, China le permitea cetățenilor din Brunei, Japonia și Singapore să intre fără viză, dar a suspendat această măsură după izbucnirea pandemiei. În iulie, China a reluat intrarea fără viză pentru Brunei și Singapore, dar nu a făcut-o și pentru Japonia.

Cei mai mulți europeni care vizitează China șunt britanicii și germanii

Statisticile privind migrația arată că, în 2023, au intrat și au ieșit din China 35,5 milioane de străini. Spre comparație, în 2019 au intrat și au ieșit din China 97,7 milioane de străini.

Guvernul de la Beijing caută investiții străine pentru a stimulare economia aflată în declin, iar unii oameni de afaceri au mers în China pentru negocieri și întâlniri comerciale. Printre aceștia au fost fondatorul Tesla, Elon Musk, și Tim Cook, de la Apple.

În 2023 s-a înregistrat o creștere a interesului pentru călătoriile în China în rândul turiștilor europeni. Datele unei agenții de turism arată o creștere cu 663% a numărului total de rezervări din Europa către China în comparație cu 2022 și o creștere de aproape 29% față de 2019.

Marea Britanie și Germania s-au numărat printre primele 10 surse de călători care au sosit în China la nivel global, arată acele date. Cea mai populară destinație pentru europeni rămâne orașul Shanghai, urmat de Beijing, Guangzhou și Shenzhen.

China îmbunătățește infrastructura turistică prin investiții în tehnologie, ghiduri de călătorie și sisteme de plată electronică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE