Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Steffi Graf și Andre Agassi vin în România pentru un meci demonstrativ. Primele bilete s-au pus deja în vânzare

Andre Agassi și soția sa, Steffi Graf, vin în România. Foștii lideri mondiali ai tenisului vor juca, în premieră, în țara noastră, unde vor participa la un meci demonstrativ în cadrul ediției a cincea a Sports Festival. Partida va fi pe 15 iunie, de la ora 18:00, la Cluj-Napoca, pe BT Arena.

Steffi Graf și Andre Agassi sunt considerați printre cei mai buni jucători de tenis din toate timpurile.

Andre Agassi și Steffi Graf vin în România

Primele 1.000 de bilete la meciul demonstrativ de tenis s-au pus în vânzare luni, 15 ianuarie, de la ora 14:00. Organizatorii, care sunt aceiași de la turneul de tenis Transylvania Open, au anunțat că cele 1.000 de bilete pot fi achiziţionate, la preţuri de "early bird", de pe site-ul entertix.ro. Alături de aceste bilete, sunt disponibile, tot la preţ redus, și 10 bilete la VIP.

Prețuri bilete "early bird" pentru demonstrativul Andre Agassi - Steffi Graf, de la Sports Festival:

  • Categoria I - 180 de lei
  • Categoria a II-2 - 120 de lei
  • VIP - 700 de lei

Organizatorii au spus că, alături de cei doi giganți ai tenisului mondial, vor mai veni alte două nume mari în România.

Sports Festival va avea loc în perioada 13-16 iunie 2024. Este a cincea ediție. Cea de anul trecut a atras peste 150.000 de persoane. La prima ediție, pe Cluj Arena au jucat Generația de Aur a României și Barcelona Legends.

"Andre Agassi și Steffi Graf vin pentru prima dată în România, la Sports Festival! Sărbătorim ediția a 5-a a festivalului alături de TITANI! Show-ul demonstrativ de tenis se va juca sâmbătă, 15 iunie 2024, în BT Arena. Andre Agassi și Steffi Graf sunt printre cei mai buni jucători de tenis din toate timpurile, idoli pentru milioane de oameni. Alți invitați speciali ai evenimentului vor fi anunțați în scurt timp. Un număr de 1.000 de bilete Early Bird vor fi disponibile astăzi, 15 ianuarie, începând cu ora 14:00. Fii pe fază, revenim cu link-ul de achiziție!", a fost anunțul făcut de organizatorii Sports Festival.

Cine sunt Steffi Graf și Andre Agassi

Steffi Graf (54 de ani) este singura jucătoare din istoria tenisului, indiferent că vorbim despre cel feminin sau cel masculin, care a câștigat de cel puțin patru ori fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam. În total, ea are 22 de trofee de Grand Slam și a fost lider mondial WTA timp de 377 de săptămâni, un record.

  • La numărul de Grand Slamuri, Graf este depășită doar de Serena Williams (23) și Margaret Court (24).

La vârsta de 13 ani, Steffi Graf a fost cea mai tânără jucătoare din toate timpurile care a pătruns în clasamentul internațional. Germanca este recunoscută pentru lovitura sa puternică de forehand și pentru viteză, dar și pentru capacitatea de a juca la fel de bine pe toate suprafețele: hard, iarbă, zgură și parchet. Cariera ei s-a întins între 1982 și 1999 și s-a retras la doar 30 de ani, din cauza unei accidentări, când se afla pe locul 3 mondial. Ea are și o medalie olimpică de aur. Cea mai spectaculoasă realizare a sa este Golden Slam-ul, adică obținerea celor patru titluri de Grand Slam și a medaliei olimpice de aur în același an calendaristic, performanță reușită în 1988.

La doi ani după ce s-a retras din activitate, Steffi Graf s-a căsătorit cu Andre Agassi. Americanul, în vârstă de 53 de ani, este și el unul dintre cei mai iubiți jucători din istoria "sportului alb". A câștigat opt turnee de Grand Slam, iar în prioada în care concura, îl avea ca mare rival pe Pete Sampras.

Agassi era recunoscut pentru o defensivă excelentă și un retur foarte bun. El este primul dintre cei doi jucători din istoria tenisului care au reușit Golden Slam. Totodată, el este singurul jucător care a obținut Super Slam-ul, adică cele 4 Grand Slam-uri, plus Turneul Campionilor. A fost lider ATP timp de 101 săptămâni. Andre Agassi și-a încheiat cariera de jucător în 2006, la US Open, când avea 36 de ani, din cauza unei accidentări la spate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE