Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai importante greve din Europa, în această săptămână. Zboruri anulate și benzinării închise în Germania și Italia

Mai multe sectoare din Europa au fost afectate de greve, deoarece lucrătorii cer salarii mai mari și condiții de muncă mai bune.

Iată o privire asupra muncitorilor care fac grevă în Europa astăzi:

Zboruri anulate din cauza grevei de avertisment pe aeroportul german

Aproximativ 300 de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Berlin „Brandenburg”, deoarece muncitorii au intrat în grevă, e declarația făcută publică de aeroport.

Aceste zboruri ar fi transportat aproximativ 35.000 de pasageri.

„Pasagerilor afectați li se cere să contacteze compania aeriană pentru informații despre rerezervarea și opțiunile alternative de călătorie”, a adăugat aeroportul într-un comunicat.

Angajații de la securitate, serviciile de handling la sol și compania care gestionează aeroportul au făcut grevă din cauza unei dispute salariale.

Aeroportul a fost deschis în 2020 după întârzieri semnificative și probleme de construcție. Aeroportul Brandenburg din Berlin continuă să se lupte din punct de vedere financiar cu multe datorii, dar lucrează pentru a deveni „independent financiar”, a spus un purtător de cuvânt.

Angajații Amazon intră în grevă pentru prima dată în Marea Britanie

Lucrătorii dintr-un depozit Amazon din Coventry au devenit primii din Marea Britanie care au intrat în grevă din cauza salariilor mici ale companiei.

Muncitorii au votat la mijlocul lunii decembrie pentru a intra în grevă.

„Faptul că sunt forțați să intre în grevă pentru a câștiga o rată decentă de salariu de la una dintre cele mai valoroase companii din lume ar trebui să fie un semnal de rușine pentru Amazon”, a declarat organizatorul senior GMB, Amanda Gearing, într-un comunicat de presă la vot. s-a întâmplat.

Un purtător de cuvânt al sindicatului GMB a spus că lucrătorii câștigă 10,50 lire sterline (11,89 euro) ca tarif de bază pe oră, dar lucrătorii cer 15 lire sterline (aproximativ 17 euro).

Aproximativ 300 de muncitori au intrat miercuri în grevă la depozitul Amazon.

Un purtător de cuvânt al Amazon a spus că „o mică parte din forța noastră de muncă este implicată”.

„De fapt, conform cifrelor verificate, doar o fracțiune de 1% dintre angajații noștri din Marea Britanie au votat în buletinul de vot – și asta îi include pe cei care au votat împotriva acțiunii industriale”, a spus purtătorul de cuvânt. El a susținut că compania oferă salarii competitive.

Benzinăriile din Italia în grevă din cauza „stigmatizării”, sindicatele s-au divizat

Operatorii de benzinării din Italia au fost în grevă în toată țara de marți seara, deși stațiile de autoservire rămân deschise.

Acțiunea se desfășoară atât pe autostrăzi, cât și pe rute locale.

Sindicatele sunt însă împărțite cu privire la cât va dura greva. Unii operatori vor continua pe parcursul zilei de joi, în timp ce alții o vor încheia miercuri.

Motivul principal al grevei este obligația operatorilor de a afișa un panou care să arate prețul mediu regional al combustibilului. Sindicatele spun că măsura guvernului acuză operatorii că „speculează prețurile la gaze în detrimentul consumatorilor”.

Cu toate acestea, în ciuda grevei, legea italiană impune ca cel puțin 50% din stațiile din zonele urbane să rămână deschise. Pe autostrăzi, ar trebui să existe cel puțin o stație care funcționează la fiecare 100 de kilometri.

Pentru autostrăzi, puteți afla ce benzinării mai sunt deschise cu această listă publicată de Conferința Regiunilor și Provinciilor Autonome a țării.

Sindicatele franceze oferă actualizări în urma protestelor masive împotriva planului de reformă a pensiilor

Liderii celor mai mari opt sindicate din Franța susțin o conferință de presă la Paris, la ora 15:30 CET, cu privire la controversata reformă a pensiilor a guvernului , care are ca scop creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Potrivit unui sondaj realizat în ianuarie de IFOP, reformei se opun 68% dintre francezi.

Propunerea a declanșat deja proteste acerbe în țară, partidele de opoziție susținând că vârsta de pensionare ar trebui redusă.

Săptămâna trecută, peste un milion de oameni au ieșit în stradă împotriva revizuirii planificate. La Paris, poliția s-a ciocnit cu protestatari, medicii fiind nevoiți să amputeze testiculul unui tânăr după ce acesta a fost lovit în vintre de un ofițer de poliție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE