Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai bogat om din Asia organizează o petrecere grandioasă pentru viitoarea nuntă a fiului său. Rihanna și Bill Gates, printre invitați

Magnați din întreaga lume, șefi de stat, precum și vedete de la Hollywood și Bollywood au venit vineri în micul oraș Jamnagar, din vestul Indiei, unde industriașul miliardar Mukesh Ambani a dat startul unei mari petreceri de trei zile pentru fiul său cel mic, cu patru luni înainte de nuntă.

Pe lista de invitați, care numără aproape 1.200 de persoane, se află Bill Gates, Mark Zuckerberg, Sunder Pichai și Ivanka Trump; miliardarii indieni Gautam Adani și Kumar Mangalam Birla; legendarul jucător de cricket Sachin Tendulkar; și celebrități de la Bollywood, precum Deepika Padukone, Shahrukh Khan și Rani Mukherjee, potrivit Associated Press. 

De asemenea, atmosfera este întreținută de numeroase vedeta. Cântăreața Rihanna a oferit un concert privat la petrecere. Magicianul David Blaine și de celebrii cântăreți de la Bollywood vor încânta invitații cu diverse numere artistice.

Toți ochii sunt ațintiți asupra lui Anant Ambani, în vârstă de 28 de ani, și a iubitei sale, Radhika Merchant, în vârstă de 29 de ani, care se vor căsători în iulie. Radhika este fiica lui Viren Merchant, CEO al Encore Healthcare Pvt. Ltd., și a antreprenoarei Shaila Merchant.

Astfel de festivități păstrează tradiția familiei Ambani de a organiza petreceri fastuoase și exagerate, afișând în același timp influența economică și politică a miliardarului indian.

VEZI GALERIA
4 imagini

Cine este Mukesh Ambani?

Mukesh Ambani, în vârstă de 66 de ani, este în prezent al zecelea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 115 miliarde de dolari, potrivit Forbes. El este, de asemenea, cea mai bogată persoană din Asia.

Reliance Industries a sa este un conglomerat masiv, care raportează venituri anuale de peste 100 de miliarde de dolari, cu interese care variază de la petrochimie și petrol și gaze până la telecomunicații și comerț cu amănuntul.

Sub conducerea lui Ambani, Reliance - fondată de tatăl său în 1966 - a declanșat un război al prețurilor în domeniul telecomunicațiilor odată cu lansarea telefonului 4G și a serviciului de bandă largă Jio în 2016. În prezent, are peste 420 de milioane de abonați și oferă servicii 5G. La începutul acestei săptămâni, Disney a încheiat un acord de 8,5 miliarde de dolari pentru a fuziona afacerea sa din India cu Reliance Industries a lui Ambani, formând un nou gigant media.

Familia Ambani deține, printre alte active, o clădire de apartamente private cu 27 de etaje, numită Antila, în valoare de 1 miliard de dolari în Mumbai. Aceasta are trei heliporturi, un garaj pentru 160 de mașini, un cinematograf privat, o piscină și un centru de fitness.

Criticii lui Ambani spun că firma sa a înflorit în principal datorită conexiunilor politice din timpul guvernelor Congresului din anii 1970 și 1980 și, ulterior, în timpul guvernării premierului Narendra Modi după 2014. Ei spun că „capitalismul de cumetrie” din India a ajutat anumite corporații, precum cea a lui Ambani, să prospere.

Mukesh Ambani, în vârstă de 66 de ani, a început să predea ștafeta celor doi fii și fiicei sale. Fiul cel mare, Akash Ambani, este acum președinte al Reliance Jio; fiica sa, Isha, supraveghează comerțul cu amănuntul, iar cel mai tânăr, Anant - care se va căsători în iulie - a fost introdus în noua afacere cu energie.

Petrecerile extravagante, specialitatea familiei Ambanis

În 2018, când fiica sa s-a căsătorit, Ambani a ținut prima pagină a ziarelor din cauza festivităților grandioase, cu senzația pop Beyoncé cântând la festivitățile dinaintea nunții. La vremea respectivă, foștii secretari de stat americani Hillary Clinton și John Kerry s-au numărat printre cei care s-au frecat de celebrități indiene și de vedete de la Bollywood în orașul Udaipur din vestul Indiei.

Mai târziu, în același an, fericitul cuplu, Isha Ambani și Anand Piramal, și-au sărbătorit oficial logodna cu vedere la pitorescul lac Como din Italia. În decembrie 2018, ei s-au căsătorit la reședința Ambani din Mumbai.

Cele trei zile de petrecere de dinaintea nunții oferă o imagine a opulenței așteptate la nunta din iulie.

Familia Ambanis o sărbătorește în orașul natal al familiei, Jamnagar - un oraș cu aproximativ 600.000 de locuitori, situat într-o zonă aproape deșertică a statului Gujarat - unde se află și principala rafinărie de petrol a companiei.

Invitații vor îmbrăca ținute cu tema junglei pentru a vizita un centru de salvare a animalelor condus de viitorul mire, Anant. Cunoscut sub numele de "Vantara", sau "Steaua pădurii", centrul de aproximativ 1.200 de hectare adăpostește animale abuzate, rănite și pe cale de dispariție, în special elefanți.

Invitația mai spune că oaspeții vor începe fiecare zi cu un nou cod vestimentar, cu planșe de dispoziție și cu numeroase persoane care îi vor ajuta pe invitați să se pregătească: coafeze, make-up artiști și designeri de haine indiene.

De asemenea, vor avea loc ceremonii tradiționale hinduse într-un complex de temple.

Oaspeții, mulți dintre ei sosind cu avioane charter, vor fi serviți cu 500 de feluri de mâncare create de aproximativ 100 de bucătari. Pe lista de invitați se află, de asemenea, Mohammed Bin Jassim al Thani, prim-ministrul Qatarului, Stephen Harper, fostul prim-ministru canadian, precum și regele Jigme Khesar Namgyal Wangchuck și regina Jetsun Pema din Bhutan.

Miercuri, familia Ambani a organizat un serviciu alimentar comunitar pentru 51.000 de persoane care locuiesc în satele din apropiere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE