Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai bătrână broască țestoasă din lume se află pe insula unde este mormântul lui Napoleon

Cea mai bătrână broască țestoasă din lume ar avea 192 de ani. Poate fi întâlnită pe insula Sfânta Elena, un teritoriu britanic din Oceanul Atlantic. Insula este celebră pentru că acolo se află și mormântul lui Napoleon Bonaparte.

Cea mai bătrână broască țestoasă din lume ar avea 192 de ani

Nimeni nu știe câți ani are Jonathan cu adevărat. Cert este că, în anul 1882, el a fost oferit drept cadou pentru guvernatorul insulei de către căpitanul unei ambarcațiuni. Guvernatorii s-au schimbat, dar Jonathan a rămas în curtea reședinței.

Turiștii din toată lumea vin să-l fotografieze. Jonathan a avut și oaspeți VIP, precum membrii familiei regale a Marii Britanii. Lucy este cea care are grijă ca broasca țestoasă să aibă o dietă sănătoasă, cu fructe și legume.

VEZI GALERIA
4 imagini

Teeny Lucy, îngrijitoarea lui Jonathan: "Mânâncă de toate: morcovi, mere, salată verde. Îi place salata verde, iar bananele sunt preferatele lui. Orice fel de fructe moi."

Jonathan nu mai vede, dar recunoaște vocea și atingerea lui Teeny Lucy.

Teeny Lucy, îngrijitoarea lui Jonathan: "Îmi cunoaște vocea, sunt destul de sigură că îmi cunoaște și pașii. Îi place să fie mângâiat sub bărbie și în vârful capului, la fel de mult ca mâncarea. Dar, desigur, este vorba în principal despre mâncare."

Insula Sfânta Elena este locul în care a fost trimis în exil Napoleon Bonaparte, insulă în care a și murit, în 1881.

Teeny Lucy, îngrijitoarea lui Jonathan: "Cei careu ajuns în Sfânta Elena știu două lucruri: broasca țestoasă Jonathan și Napoleon Bonaparte. Aceste două nume merg mână în mână. Deși nu s-au întâlnit niciodată, desigur".

Jonathan deține două titluri în Cartea Recordurilor: cea mai bătrână țestoasă din lume și cea mai bătrână creatură care trăiește pe pământ.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE