Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce omagii i-au adus artiștii și personalitățile din fotbal lui Diego Maradona, la doi ani de la moartea sa: „Poate nimeni nu a făcut ceea ce a făcut el”

La doi ani de la moartea lui Diego Maradona, personalități din fotbal și campioni mondiali i-au adus un omagiu legendarului jucător argentinian. Evenimentul a avut loc în Qatar.

O artistă din Paraguay a pictat în detaliu, pe o minge, unul din momentele emblematice ale carierei lui Maradona.

Lili Cantero, artist din Paraguay: „Această minge este inspirată de expresia emblematică a lui Maradona „mingea nu pătează” și tocmai ceea ce încerc să fac cu asta, cu acest design, este să arăt cel mai iconic moment al carierei sale: când a ridicat Cupa Mondială din Mexic în 1986. Mi-aș dori ca oamenii să se simtă conectați cu acel moment de bucurie, de fericire, al lui Maradona, care a primit acea Cupă Mondială, sărbătorind în fața argentinienilor.”

Artistul plastic, Lili Cantero, a vorbit și despre ce a însemnat și ce înseamnă în continuare Diego Maradona pentru latino-americani.

Lili Cantero, artist din Paraguay: „Maradona este fotbal, inspirație, este talent, este muncă și dăruire să iasă de la zero.”

O statuie și mai multe mingi ale lui Diego Maradona au fost expuse la Casa Conmebol

O statuie în mărime naturală și mai multe mingi ale lui Diego Maradona au fost expuse, ca omagiu, la Casa Conmebol din Qatar.

Alejandro Dominguez, președinte Conmebol: „Acum doi ani am aflat că Diego a mers să joace un alt joc pe alt teren și este, într-adevăr, un moment să ne amintim de cineva care a contribuit la ceea ce este Cupa Mondială de astăzi.”

Gianni Infantino, președintele FIFA: „Ce a făcut omul acesta ca să-i facă pe mulți să se îndrăgostească de fotbal, de sportul nostru... sunt foarte, foarte puțini. Poate nimeni nu a făcut ceea ce a făcut el.”

Diego Maradona a murit la 60 de ani, pe 25 noiembrie 2020, o zi pe care majoritatea argentinienilor nu o vor uita niciodată. Maradona suferise o intervenție chirurgicală pe creier, iar autoritățile judiciare continuă să investigheze dacă moartea sa s-a produs din neglijență medicală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE