Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cazul Lucy Letby, asistenta medicală care a omorât șapte bebeluși. Ce a scris tânăra într-un bilet găsit de polițiști

Printre altele, Lucy Letby le-a injectat aer intravenos nou-născuților, i-a rănit, i-a hrănit forțat cu lapte, iar pe doi dintre bebeluși i-a „otrăvit cu insulină”, potrivit Euronews. Fosta asistentă medicală din Marea Britanie a primit cea mai aspră sentință.

Crimele au fost săvârșite între iunie 2015 – iunie 2016. În vârstă de 33 de ani acum, Lucy Letby a fost condamnată la închisoare pe viață după ce a ucis cei șapte bebeluși, unii dintre ei născuți de doar câteva ore, și a încercat să îi omoare în mai multe rânduri pe alți șase, în timp ce lucra în secția de neonatologie a unui spital din Chester. Printre copilașii morți, gemeni și tripleți.

Un tată a declarat: „Lucy Letby ne-a distrus viețile. Furia și ura care ne-au cuprins nu vor dispărea niciodată”.

Cu ochii în lacrimi, o mamă care și-a pierdut bebelușul a spus că vrea să o șteargă pentru totdeauna din memorie pe femeia ucigașă.

Ce a scris Lucy Letby într-un bilet găsit de polițiști

Lucy Letby este considerată cea mai mare criminală în serie, ucigând cei mai mulți copii, din istoria modernă a Marea Britanii. Tânăra ar fi fost supărată că nu poate deveni mamă.

„I-am ucis intenţionat pentru că nu sunt suficient de bună să am grijă de ei”, a scris femeia într-un bilet găsit de poliţişti. „Sunt o persoană rea, oribilă”, ar mai fi scris ea, notează Reuters.

„Viețile nou-născuților s-au încheiat aproape de îndată ce au început și li s-a făcut rău pe tot parcursul timpului cât au trait. Părinți iubitori au fost lăsați fără copiii lor, iar alții trebuie să trăiască cu aceste consecințe... Alți copii trebuie să trăiască fără frații și surorile lor”, a spus judecătorul James Goss, potrivit Euronews.

Cazul a fost unul complicat. Tânăra a fost reținută de poliție de trei ori, iar procesul a durat zece luni. Lucy Letby nu a fost prezentă în sală în momentul pronunțării sentinței. Ea va rămâne, astfel, toată viața după gratii, fără posibilitatea de a fi eliberată condiționat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE