Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Negocierile pentru aderarea României la Schengen, eșuate. Surse: Subiectul a fost discutat la reuniunea ambasadorilor UE

România nu intră în Schengen nici în acest an. Potrivit unor surse, negocierile de extindere parțială sau totală a Schengen au eșuat. Informația a apărut după o întrunire a ambasadorilor din statele membre ale Uniunii Europene.

Protecția frontierelor naționale reprezintă un obiectiv major pentru România, spune ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Este necesară nu doar pentru aderarea la spațiul Schengen, ci și pentru protejarea siguranței interne, a mai subliniat ministrul Afacerilor Interne.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: Indiferent de Schengen, vă spun că protecția frontierelor României este o prioritate pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Predoiu a ținut să mai precizeze că țara noastră și-a îmbunătățit semnificativ mecanismele de protecție a frontierelor în ultimii ani.

Cătălin Predoiu: Se performează, avem un nivel foarte bun de protecție, s-au înregistrat rezultate foarte bune în ultimul an. Poliția de Frontieră în perspectivă va fi cheie pentru protejarea siguranței interne. Toată lumea cunoaște și în Europa, și în alte zone din lume există o presiune migraționistă.

Sunt mase mari de cetățeni care se mută dintr-o parte în alta regional, chiar global, accesează alte teritorii, alte spații naționale unde să își găsească un destin mai liniștit. Uneori o fac legal, alteori o fac ilegal. Există o mafie internațională a traficanților de migranți și o luptă contra acestei mafii care se organizează și la nivel european, și partenerii americani. Sunt provocări pe zona securitară și atunci trebuie să ne pregătim din timp.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE