Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Casa Regelui Charles de la Viscri, redeschisă. Localnicii sunt îngrijorați pentru sănătatea monarhului

Casa Regelui Charles al III-lea, situată la Viscri în județul Brașov, s-a redeschis publicului și își așteaptă vizitatorii cu o expoziție în premieră, realizată de un fotograf britanic în România. Localnicii sunt bucuroși că primesc din nou oaspeți, mai ales străini. Sunt, însă, îngrijorați de starea de sănătate a suveranului și cred că anul acesta regele nu îi va mai vizita. 

Casa Regelui Charles de la Viscri s-a deschis săptămâna aceasta. Șura reconvertită a proprietății tradiționale săsești găzduiește, în premieră în România, Expoziția "The Darkness Within: Copșa Mică 1988-1995" care explorează impactul industrializării forțate asupra omului și mediului.

VEZI GALERIA
4 imagini

Selecție de fotografii cu vizitele Regelui Charles la Viscri 

Expoziţia temporară aduce în faţa publicului o selecţie de 42 de fotografii realizate de fotograful britanic Barry Lewis pe parcursul vizitelor sale în zonă atât înainte de 1989, cât şi în anii următori. 

La fel ca în fiecare an, voluntari din Europa vin să lucreze pentru anumite perioade de timp la proprietatea regelui.

 Alexandra, voluntară la Casa Regelui Charles din Viscri: Sunt din Germania și am venit cu prietena mea să lucrez aici ca voluntar. Stăm o lună aici. (Reporter: Ce veți face?) O să stăm aici în muzeu, vom vorbi cu vizitatorii și vom face tururi aici.” 

”Sunt din America, din Oregon și vizitez România pentru o săptămână. Este o țară deosebită. Sunt surprins că el și-a cumpărat o casă aici și este un invitat special aici presupun. Are o casă foarte veche aici”, spune un turist străin. 

”Mă bucur, normal că mă bucur, e un lucru interesant și orice se întâmplă ca să readucă viața în satele mai mult sau mai puțin părăsite e un lucru bun”, a menționat un turist din România. 

Localnicii din Viscri se bucură că primesc din nou oaspeți și că satul este din nou plin de viață. Sunt, însă și îngrijorați de starea de sănătate a regelui Charles. 

Claudia Bălica, localnică Viscri: ”Noi îl așteptăm cu drag, dar nu știu dacă mai vine sau nu. Sunteți îngrijorată din cauza stării sale de sănătate? Bineînțeles. Și a lui și a pințesei. Ne pare rău pentru problemele de sănătate ale regelui.”

Prima vizită oficială a Regelui Charles după încoronare a fost chiar în România. După întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, monarhul a petrecut câteva zile  la Viscri şi pe Valea Zălanului. 

Peste 38.000 de turiști români și străini au trecut anul trecut pragul casei regelui Charles de la Viscri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE