Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Caporalul Oliviera”, cel mai blănos membru al poliției din Brazilia, celebru pe internet

Un câine salvat după ce a fost abandonat, a devenit mascota Poliției militare braziliene. Patrupedul se bucură de atenția publicului și face senzație pe internet cu fiecare apariție.

Supranumit „Caporalul Oliveira”, câinele a fost adoptat de poliţistul Cristiano Oliveira din Rio de Janeiro, care l-a găsit abandonat în 2019 în apropierea secţiei sale de Poliţie, în timp ce era rănit şi înfometat, potrivit Agerpres.

Patrupedul - îmbrăcat într-o uniformă de Poliţie, echipat cu un pistol-jucărie şi purtând ochelari de soare - a devenit mascota oficială a Batalionului 17 din cadrul Poliţiei Militare din Rio de Janeiro, patrulând alături de poliţişti adevăraţi şi alergând pe lângă motocicletele acestora.

"Am luat o haină şi o cămaşă de poliţist şi l-am îmbrăcat cu ele, pentru a face o glumă. I-am făcut o fotografie şi am trimis-o grupului de recruţi din secţia noastră, publicând-o acolo. Apoi, gluma a devenit virală", a dezvăluit Cristiano Oliveira.

În prezent, caporalul "blănos" are propriul cont pe Instagram, care este urmărit de peste 117.000 de admiratori ("followers").

"Dacă nu public o fotografie cu el timp de trei zile, oamenii încep deja să întrebe: 'Unde e Oliveira?', 'Unde a plecat Oliveira?'", a dezvăluit poliţistul brazilian, râzând.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE