Campionatul național de mici, organizat de 1 mai în București. Ce premii vor primi cei mai buni grataragii

În București se organizează prima oară campionatul național de mici. Concurenții vin cu rețete speciale și își arată îndemânarea în prepararea celui mai bun mititel.

De 1 mai, grătarele s-au încins de la prânz, iar mirosul a atras mulți curioși să guste micii, dar și alte preparate la grătar, pregătite de zeci de bucătari pricepuți.

Campionatul național de mici se organizează prima dată în Capitală în acest an. A început astăzi și se încheie duminică. Opt echipe au de îndeplinit mai multe sarcini, fiind jurizate.

La final, duminică, vor fi anunțați câștigătorii. Probele sunt diverse, pe lângă proba tehnică de gătit, va fi premiată echipa care face cel mai repede un mic, cel mai aspectuos, dar și cel mai extravagant mic.

Ce vor să vadă jurații este îndemânarea participanților în gătirea mititeilor. Acum, participanții se află în proba de calificare în care fiecare trebuie să vândă cât mai mulți mici în decurs de două ore.

Premiile sunt pe măsură și au legătură cu micii. Echipa care se va clasa duminică pe primul loc va primi o tonă de cărbuni, cea de pe locul doi se va alege cu 500 de kilograme de muștar, iar echipa de pe locul trei va primi greutatea căpitanului în bere.

Nu sunt în competiție doar grataragiii, ci și cei care ajung aici ca vizitatori, pentru că sunt tot felul de concursuri la care pot participa. De exemplu, va fi premiată persoana care mănâncă cel mai picant mic.

Evenimentul organizat pe Calea Giulești este deschis pentru public, iar intrarea este gratuită. Sunt organizate activități recreative pentru toate categoriile de public, dar și concerte care au loc seara.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE