Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campionatul de fotbal în Ucraina a început în plin război. Ce măsuri vor fi luate, în cazul declanșării alarmelor aeriene

Campionatul de fotbal în Ucraina marți azi, la șase luni de la declanșarea războiului, în condițiile în care competițiile sportive au fost suspendate până acum. Partidele de fotbal din ligă se vor juca la Kiev și în apropiere de capitala Ucrainei. În cazul unui atac, jucătorii se vor deplasa spre adăposturile din zona stadioanelor.

Campionatul Ucrainei de fotbal la seniori a îceput în ziua în care țara sărbătorește Ziua Națională a Drapelului și cu o zi înainte de Ziua Independenței. Pe 24 august se împlinesc și șase luni de la declanșarea războiului, iar ucrainenii se așteaptă la o intensificare a atacurilor rusești, în special după moartea Dariei Dughina, fiica ideologului rus Aleksandr Dughin. Aceasta și-a pierdut viața sâmbătă seară, într-o explozie la Moscova.

Restricții și măsurile luate pentru campionatul de fotbal din Ucraina

Primul meci al campionatului s-a jucat între Șahtior Donețk și FC Metalist 1925 Harkov (scor 0-0), echipe din două orașe aflate sub tirul bombardamentelor rusești. Partida a avut loc loc pe Stadionul Olimpic din Kiev, însă niciun spectator nu a avut acces pe arena care poate găzdui 65.000 de fani, relatează AP.

Sunt reguli și în cazul în care meciurile din campionat sunt întrerupte de alarmele aeriene. Astfel, meciul va fi oprit, iar jucătorii vor fi duși într-un adăpost subteran, a declarat pentru AP căpitanul echipei Șahtior Donețk, Taras Stepanenko.

Toate meciurile din campionatul ucrainean se vor juca în Kiev și în apropierea capitalei ucrainene. Este un context atipic, ce va schimba conceptul meciurilor jucate „acasă”. De la declanșarea războului, echipele din Ucraine angrenate în competițiile internaționale au jucat partidele în Polonia, Slovacia sau Suedia.

Meci întrerupt de alarmale aeriene

La nivel de juniori, meciurile de fotbal în Ucraina au început luni. Una dintre partide, cea dintre Chornomorets Odesa și Veres, a fost întreuptă după declanșarea alarmei aeriene. Conform protocolului, jucătorii au fost scoși de pe teren și duși într-un adăpost.

Meciul a fost întrerupt timp de 25 de minute, iar după ce organizatorii au stabilit că nu există niciun pericol, partida a fost reluată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE