Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Camion încărcat cu stupi de albine, răsturnat pe DN 2. A fost emis un mesaj RO-Alert în Neamț

Publicat de: Euronews

A fost emis un mesaj RO-Alert în Neamț după ce un camion încărcat cu stupi de albine s-a răsturnat pe DN 2, în zona localității Hanul Ancuței.

Autoritățile au transmis să fie evitată zona și oamenii să rămână în locuințe din cauza albinelor care ar putea deveni agresive. S-a recomandat ca șoferii să circule cu geamurile de la mașini închise pentru a nu se expune periolului de înțepături de albine.

Cei de la ISU Neamț au trimis un echipaj în zonă, iar doi dintre subofițeri sunt chiar crescători de albine și au știut cum să acționeze.

S-a creat o perdea de apă pentru localizarea insectelor, iar împreună cu proprietarul albinelor și apicultori din zonă au reușit să mute majoritatea stupilor în câmp, departe de circulația publică. Cu toate acestea, mai sunt albine în zonă, iar autoritățile spun că se încearcă să fie atrase în cinci spupi aduși special.

În urma accidentului, un barbat de 68 de ani a avut nevoie de intervenția medicilor după ce a fost înțepat de mai multe insecte.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE