Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bursele din SUA reacționează. Prețul acțiunilor a scăzut din cauza inflației

Bursele americane au înregistrat marți cea mai proastă zi din iunie 2020 până acum, după ce datele privind inflația din august i-au surprins pe investitori și au depășit prognozele optimiste ale experților.

Rata inflației s-a menținut ridicată, cu toate că s-a înregistrat o atenuare pentru a doua lună consecutivă. Prețurile au crescut cu 8,3 la sută față de 8,5 la sută în iulie și recordul de 9,1 la sută înregistrat în luna iunie. Indicele prețurilor de consum din SUA, care acoperă bunurile și serviciile cheie, a crescut cu 0,1% față de luna iulie, în vreme ce economiștii anticipau o ușoară scădere.

Indicele Dow (INDU) a scăzut cu 3,9 la sută, S&P 500 (INX) a scăzut cu 4,3 la sută, în timp ce Nasdaq Composite (COMP) a scăzut cu 5,2 la sută.

Investitorii americani se temeau că inflația galopantă ar putea determina Rezervele Federale să majoreze semnificativ ratele dobânzilor, provocând daune grave economiei țării în acest proces. După șocul inițial, bursele au început să se stabilizeze în cursul dimineții de miercuri.

„Bursele nu reflectă neapărat starea economiei, după cum știm cu toții. Economia încă este puternică, rata șomajului este mică, numărul locurilor de muncă este în creștere. Producția este bună. Așa încât cred că totul va fi bine”, a spus Joe Biden, președintele SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE