Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Brașov: 1000 de lei amendă pentru șoferii care parchează ilegal. Autoturismele, ridicate în 10 minute

La Brașov, a început ridicarea pe bandă rulantă a mașinilor parcate ilegal. Polițiștii locali identifică autoturismele care sunt parcate necorespunzător. Dacă posesorii nu vin în cinci minute, este chemat echipajul de ridicări auto.

Brașov: 1000 de lei amendă pentru șoferii care parchează ilegal autoturismele

Printre primele „victime” au fost atât turiștii, cât și localnicii. Până acum, 500 de autoturisme au fost ridicate, iar pentru recuperarea lor proprietarii au plătit cel puțin 1000 de lei.

O mașină tocmai a fost ridicată după aproximativ opt minute de staționare ilegală. După ce au trecut primele cinci minute de când polițiștii locali au găsit-o parcată neregulamentar, pentru că posesorul nu și-a făcut apariția, au chemat serviciul de ridicări auto, care a sosit în trei minute. Imediat după ridicare, autoturismul a fost dus într-o zonă special amenajată.

Recuperarea acestor autovehicule se face după plata unei taxe de minim 985 de lei, valabilă doar pentru primele 12 ore de la momentul ridicării.

De exemplu, un autoturism care tocmai a fost adus aici în zona de depozitare, este înmatriculat în Botoșani. De altfel, aici mai sunt mașini înmatriculate în Sibiu, Ilfov, dar și Bihor.

Șofer sancționat: „Din Botoșani sunt, am venit la spital. Numărul de telefon era acolo. Am urcat numai să duc câteva bagaje, că sunt cazat undeva aici”.

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov: „Cea mai aglomerată perioadă a fost perioada sărbătorilor de iarnă, atunci au fost înregistrate aproximativ 100 de ridicări. Am avut ridicări de autoturisme din toată țara, de la Constanța, Teleorman, Prahova, Dâmbovița, București, Ilfov, Harghita, Covasna”.

Proaspăt înființat, serviciul de ridicări auto în Brașov a preluat deja peste 500 de autoturisme. Acum, primăria vrea să ia și alte măsuri pentru eliberarea străzilor și trotuarelor.

Traficul în centrul istoric al Brașovului ar putea fi închis de vineri după-amiaza până duminică seara. Pe acolo ar mai putea trece doar echipajele de urgență, riveranii și mijloacele de transpot în comun.

Localnic: „Poluarea, zgomotul, motocicletele, care la două noaptea urlă, sunt foarte multe dezavantaje”.

Localnică: „Ar fi mai bine să nu treacă mașini, dar ne pare rău de centrul istoric”.

De ce ar fi mai bine să se închidă traficul?

Localnică: „Că e gălăgie. E multă gălăgie.

„Mulți vin, se plimbă, blochează, trag mașinile aiurea”.

Cea mai veche mașină ridicată și nerevendicată de proprietar se află depozitată de 60 de zile, iar proprietarul trebuie să plătească cel puțin 12.700 de lei pentru a o recupera.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE