Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bogdan Aurescu, reacție după ce Medvedev a spus că România ”visează” să obțină regiuni din Ucraina

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a reacționat după mesajul fostului președinte rus Medvedev, care a afirmat că România ”visează” să obțină regiuni din Ucraina. Aurescu a spus că afirmațiile lui Medvedev sunt eronate și jalnice.

”Fostul președinte al Rusiei, Medvedev, spune că România și alte țări vecine cu Ucraina „visează” să obțină „bucăți” din teritoriul său. Atât de greșit și jalnic. România susține pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei și eforturile sale de a câștiga războiul de agresiune abominabil al Rusiei împotriva acesteia”, a fost mesajul de pe Twitter al ministrului de Externe al României.

Un nou război mondial este probabil, însă el nu este inevitabil, a declarat marţi vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Acesta a subliniat că o "împărţire liniştită" a Ucrainei este "mai bună" decât un război mondial şi a invocat în context "aspiraţii" în acest sens ale Poloniei, Ungariei şi României, informează TASS, potrivit Agerpres.

Dmitri Medvedev a afirmat că este mai bună o "împărţire liniştită" a Ucrainei, decât statutul ei de membru NATO sau un război mondial.

"Lăcomia şi răutatea, ura, ambiţiile sunt mai puternice decât raţiunea şi gândirea sănătoasă. Polonia să-şi ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, şi Ungaria şi România visează de mai multe decenii", a afirmat marți Medvedev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE