Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Black Panther: Wakanda Forever, nou record în box-office. Încasări de peste 180 de milioane de dolari în weekend

După debutul din acest weekend, Black Panther: Wakanda Forever a stabilit un nou record în box-office. Wakanda Forever a strâns în weekend peste 180 de milioane de dolari și a reușit să se încadreze pe primul loc în topul celor mai mari debuturi din luna noiembrie, în Statele Unite. 

Black Panther 2 s-a detașat simțitor de locul doi, ocupat de pelicula The Hunger Games: Catching Fire, care a strâns doar 158 de milioane în 2013Filmul are al doilea cel mai mare debut din SUA al anului, după Doctor Strange și Multiverse of Madness, care a strâns 187,4 milioane de dolari. În plus, Wakanda Forever are, de asemenea, a treia cea mai bună deschidere a oricărui film din epoca pandemiei, în spatele Multiverse of Madness și Spider-Man: No Way Home, ultimul strângând 260 de milioane de dolari în 2021.

Wakanda Forever este regizat de Ryan Coogler, care a promis că va fi prezent pentru încă un film din seria Black Panther.

Letiția Wright (Shuri), Angela Bassett (regina Ramonda), Lupita Nyong’o (Nakia), Winston Duke (M'Baku), Danai Gurira (Okoye) își reiau rolurile din filmele precedente, în timp ce Tenoch Huerta și Dominique Thorne vor debuta pentru prima dată în MCU în rolul lui Namor, respectiv Iron Heart. Vor fi și aparițîi surpriză ca Michael B. Jordan și desigur îl vom vedea din nou pe Chadwick Boseman pe parcursul lungmetrajului, dar de dată asta într-o formulă omagială.

Decizia regizorului Ryan Coogler după dispariția lui Chadwick Boseman

Marvel Cinematic Universe reușește să livreze, conform criticilor, pentru prima dată de la începutul proiectului, o drama în adevăratul sens al cuvântului. După dispariția șocantă a lui Chadwick Boseman, managerul MCU Kevin Feigi și regizorul Ryan Coogler au fost puși în dificultate, în legătură cu soarta eroului.

Discuția a fost ridicată, atât de critici cât și de fani, dacă se cuvine ca rolul lui T’Challa/Black Panther să fie redistribuit pentru continuarea francizei. Pentru moment studiourile Marvel au decis că soluția de compromise să stea în mâinile regizorului Coogler, care a desemnat-o pe Letitia a Wright (Shuri) să preia mantia de Black Panther.

Conform Rotten Tomato, Black Panther 2 primește un scor de 84% fresh din partea criticilor și 95% fresh din partea audienței iar IMDB îi oferă un rating de 7,4.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE