Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bilanț îngrijorător în China: aproape 60.000 de oameni au murit de COVID, în ultima lună

China a anunțat că aproape 60.000 de oameni au murit de COVID-19 în ultima lună, după ce, anterior, raporta 2-3 trei decese în fiecare zi.

Noile cifre au fost făcute publice după ce Organizația Mondială a Sănătății și mai multe guverne au criticat Beijingul că ascunde datele reale ale recentei explozii de infectări. Acum, oficialii Comisiei Naționale de Sănătate din China spun că, de la începutul lunii decembrie și până de curând, de fapt, mii de oameni au murit fie strict din cauza COVID, fie din cauza unor afecțiuni combinate cu această boală.

Jiao Yahui director în cadrul Comisiei Naționale de Sănătate: „Analiza noastră arată că, în perioada 8 decembrie 2022 – 12 ianuarie 2023, în instituțiile medicale din toată țara au avut loc 59.938 de decese legate de COVID-19. Dintre acestea, 5.503 de decese s-au datorat insuficienței respiratorii cauzate de infecția cu COVID-19, iar 54.435 de decese au rezultat din bolile combinate cu COVID-19”.

Beijingul a mai afirmat că este vorba doar despre decesele care au avut loc în spitale. Acest lucru lasă deschisă posibilitatea să existe și cazuri în care oamenii au murit acasă, spun specialiștii internaționali. Decesele pe o lună din acest raport sunt de câteva ori mai mari și comparativ cu cele anunțate de China în doi ani pandemie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE