Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Belgia: Premierul Alexander De Croo şi-a anunţat demisia, după rezultatele slabe ale partidului său

Premierul belgian Alexander De Croo, membru al partidului liberal flamand Open Vld, şi-a anunţat duminică demisia după rezultatele slabe obţinute de formaţiunea sa la alegerile federale şi regionale din Belgia, relatează EFE, citată de Agerpres.

”Pentru noi a fost o noapte dificilă, am pierdut”, a declarat De Croo, care nu şi-a putut opri lacrimile într-o apariţie în care i-a felicitat pe câştigători, partidul naţionalist flamand N-VA şi extrema dreaptă Vlaams Belang, precum şi partidul socialist flamand Vooruit, care a obţinut, de asemenea, rezultate bune.

Reflectând asupra rezultatelor slabe ale partidului liberal flamand, care contrastează cu rezultatele bune obţinute de liberalii francofoni (MR) la Bruxelles şi în Valonia, De Croo a considerat că acesta a fost doar ”figura decorativă a acestei campanii”.

În ceea ce privește viitorul țării, Belgia deține recordul mondial pentru cel mai lung timp necesar formării unui guvern, având în vedere că o coaliție guvernamentală a fost numită în decembrie 2021, după un total de 541 de zile de negocieri, potrivit euronews.

Peste 8 milioane de belgieni au votat la alegerile numite „Super Sunday” pentru a-și alege reprezentanții regionali, naționali și deputații europeni, în noul Parlament European.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE