Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bătălia statelor lumii cu inflația. Ce măsuri au adoptat guvernele altor țări

Publicat de: Euronews

Evenimentele fără precedent cu care se confruntă economia globală în ultimii ani au determinat o creștere generalizată a prețurilor. Iar inflația a atins, în mai multe țări, un nivel record.

În Germania, autoritățile au anunțat, încă din luna iulie, un ajutor de 15 miliarde de euro acordat companiei Uniper, cel mai mare importator de gaz rusesc din țară. În plus, de la 1 octombrie, ar urma să fie introdusă o taxă în prețul gazului, pentru toți consumatorii.

În Franța, Guvernul a adoptat un pachet de 20 de miliarde de euro pentru reducerea inflației. Pensiile au fost majorate, iar companiile pot acorda angajaților diverse bonusuri, scutite de taxe.

La rândul ei, Italia a aprobat un pachet de sprijin în valoare de 17 miliarde de euro. Se adaugă alte 35 miliarde de euro deja cheltuite, din ianuarie până acum, pentru a atenua impactul costurilor cu energia, gazul sau carburantul.

Senatul american a adoptat o lege pentru reducerea inflației, un plan de 433 miliarde de dolari, menit să încurajeze eficiența energetică.

În România, putem vorbi, până acum, despre reducerea cu 50 de bani a litrului de carburant, măsură valabilă timp de trei luni. Alte măsuri ar putea viza reduceri de taxe și TVA pentru anumite produse, dar și menținerea și atragerea forței de muncă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE