Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Barbie Oppenheimer este o persoană reală. Soțul femeii este o rudă îndepărtată a fizicianului J. Robert Oppenheimer

O femeie pe nume Barbara "Barbie" Oppenheimer are dificultăți în a se caza la hotel, spune The Independent.

Barbara Oppenheimer, o profesoară pensionată de la Universitatea Boston și bunică a cinci copii stabilită în Newton, Massachusetts - a avut o vară pe cinste în mijlocul freneziei "Barbenheimer" din acest an.

Într-un interviu acordat publicației Slate, Oppenheimer a dezvăluit că numeroase persoane au crezut că glumește atunci când își rostea numele cu voce tare.

Pensionara și-a amintit un moment deosebit de confuz în timpul unei vacanțe recente, spunând "Când m-am cazat la hotel, am spus: "Barbie Oppenheimer!". Tipul a spus: "Mă iei peste picior?"".

Oppenheimer a precizat că ea "a avut prieteni de la facultate din întreaga lume care mi-au trimis mesaje în acel weekend, când au apărut filmele".

"Este destul de amuzant!", a spus ea despre cel mai mare succes al verii. "A fost un lucru genial că le-au lansat împreună. Chiar a readus oamenii în sălile de cinema".

Soțul profesoarei, rudă îndepartată cu J. Robert Oppenheimer

De asemenea, profesoara pensionată a dezvăluit pentru publicație că soțul ei este de fapt o rudă îndepărtată a lui J. Robert Oppenheimer; tatăl său este văr de-al treilea cu inventatorul bombei atomice, de unde și numele ei de familie.

Cuplul a văzut filmul lui Christopher Nolan despre faimoasa rudăîn "weekendul premierei" pentru că "chiar au vrut să vadă cum au tratat povestea lui".

În cele din urmă, ea și soțul ei au considerat că regizorul a făcut "o treabă bună" în cinstea fizicianului.

În calitate de persoană care a lucrat cândva în domeniul științific, profesorul Oppenheimer a considerat că explorarea "dilemelor morale" ale lui J Robert Oppenheinmer a fost deosebit de "convingătoare".

Ea a explicat pentru publicație: "Văzându-l cum se confruntă cu aceste întrebări și politizarea lor... Am crezut că unele dintre cele mai interesante scene au fost despre patriotismul de la Los Alamos, așa cum se simțea personalul la acea vreme".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE