Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avocații lui Ionel Arsene spun că acesta nu poate fi extrădat, pentru că ar avea tendințe sinucigașe

Ionel Arsene nu poate fi extrădat în România, pentru că e depresiv și are risc ridicat de suicid, spun avocații săi, potrivit presei din Italia.

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fost consultat de 3 medici italieni, care au ajuns la concluzia că suferă de patologii grave, inclusiv neuro-psihiatrice, din cauza procesului la care a fost supus în România.

Ionel Arsene are de executat o pedeapsă de șase ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, după ce a cerut mită de peste trei milioane de lei de la un om de afaceri.

Înainte de condamnare, a fugit în Italia. La sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Casație din Italia a decis predarea fostului baron PSD autorităților din România. Decizia a fost salutată și de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, care a anunțat că decizia este definitivă, iar Arsene va fi predat autorităților din țară în cel mai scurt timp.

Ionel Arsene, trimis în judecată de DNA în 2018 pentru trafic de influență

Ionel Arsene a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în anul 2018, pentru trafic de influenţă, infracţiune săvârşită în 2013, în perioada când acesta era deputat.

Conform DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro, pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE