Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avocatii lui Ionel Arsene au sesizat CEDO, pe motiv că România i-ar încălca dreptul la viață

Avocații lui Ionel Arsene au sesizat Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pe motiv că în România i s-ar încălca dreptul la viață și ar fi supus unor tratamente inumane sau degradante, potrivit Ministerului Justiției din țara noastră.

Avocatii lui Ionel Arsene au sesizat CEDO

Totul vine în contextul în care, la sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Casație din Italia a decis definitiv ca fostul baron PSD să fie extrădat în România. Ministerul Justiției a mai transmis că avocații lui Ionel Arsene au depus o cerere de suspendare a predării și au cerut dispunerea unei expertize medicale prin care să se constate faptul că acesta are o afecțiune psihică.

Judecătorii urmează să dea astăzi o decizie cu privire la aceste solicitări. De altfel, avocații fostului președinte al Consiliului Județean Neamț au spus, în presa din Peninsulă, că acesta nu poate fi extrădat în România pentru că e depresiv și are risc ridicat de suicid.

Ionel Arsene are de executat o pedeapsă de șase ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, după ce a cerut mită peste trei milioane de lei de la un om de afaceri. Înainte de condamnare, el a fugit în Italia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE