Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avertisment de la ONU. David Beasley: „Vom avea o problemă cu hrana în anul 2023, va fi iadul pe pământ”

Avertisment dur venit din partea Directorului Executiv al Programului Alimentar Mondial. Va fi iadul pe pe pământ din cauza repercusiunilor războiului, avertizeză David Beasley.

El le transmite liderilor lumii că avem nevoie de securitate alimentară, pentru că altfel, haosul va cuprinde întrega lume.

„Ne confruntăm cu o problemă, cu prețul alimentelor în 2022, care face ravagii în întreaga lume. Ei bine, dacă nu o scoatem repede la capăt, și nu mă refer la anul viitor, adică anul acesta, vom avea problemă cu mâncarea în 2023 și asta va fi iadul pe pământ.

Lumea produce suficientă hrană pentru a hrăni toată populația de pe planetă, peste 7,7 miliarde de oameni. 50% din aceste alimente sunt datorită îngrășămintelor, așa că, dacă nu ai îngrășământ, nu poți avea recolta de care ai nevoie.

Îngrășămintele despre care vorbim, numărul unu, China are o interdicție completă a exportului de îngrășăminte.

Numărul doi, ca producători de îngrășăminte din lume este Rusia și se luptă să scoată îngrășământul.

Întrebând liderii lumii, nu-mi pasă ce simți despre Rusia, China sau orice altceva, îngrășămintele trebuie să se mute pentru a aduce securitatea alimentară în restul lumii. Altfel, va fi haos în toată lumea.”, a declarat David Beasley.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE